Tuhel zabrinut: Sve je pošlo po zlu 1EPA-EFE/NEIL HALL

Het-trikom Karima Benzeme, Real je stekao ogromnu prednost u Londonu (1:3) uoči revanša četvrtfinala Lige šampiona. Kao aktuelni šampion Evrope, Čelsi se nalazi u teškoj situaciji, možda i bezizlaznoj ukoliko drastično ne bude popravio igru, razmišljanja je Tomas Tuhel, menadžer „plavaca“.

Naročito loše, Čelsi je izgledao u prvom poluvremenu. Real je ogolio slabosti protivničkih štopera, a to je, pre svega sporost štopera Silve, Kristensena, pa i Ridigera.

Duvalo je sa svih strana u odbrani aktuelnog šampiona Evrope, pre svega u uvodnih 45 minuta.

Kristensen je bio direktan krivac za prvi gol Benzeme, a Silva lošim postavljanjem i procenom leta lopte, za drugi izvanrednog centarfora Reala.

Tomas Tuhel, menadžer Čelsija, bio je razočaran posle utakmice koja bi mogla i da označi karj ovosezonske misije „plavaca“ u Ligi šampiona.

„Težak poraz i jedno od naših najgorih prvih poluvremena na Stamford bridžu. Na ovom nivou ne možete da igrate ovako, niti individualno niti kao tim. Niko od nas nije pružio dovoljno. Nismo radili ono što smo navikli da radimo i bili smo daleko od naših standarda. A kada je tako gubite utakmice“, poručio je Tuhel.

Čelsi se nalazi u nezavidnoj finansijskoj situaciji; u procesu je prodaje kluba, a poslednje, finalne ponude trebalo bi da budu dostavljene do sredine aprila.

Da li to utiče na igrače i u kojoj meri može se samo pretposdtaviti, ali je nesumnjivo da ekipa deluje drastično lošije na terenu, u odnosu na prošlu sezonu.

Tuhel smatra da je na Stamford bridžu sve pošlo po zlu.

„Ne samo kako smo otvoreni bili, već gde smo upućivali pasove, kako i gde smo ih slali. Gde smo napadali, naš intenzitet, startovi, želja… Prvo poluvreme je bilo ispod standarda koje smo sebi postavili. Ne možemo da se žalimo kada ovako izgubimo“, iskren je nemački stručnjak koji smatra da ekipa mora po hitnom postupku da pokaže reakciju.

„Vrlo, vrlo je bitno da prvo procesuiramo ovo. Od krucijalnog je značaja naš odlazak u Sautempton. Učiniću sve da ekipa obradi ovu utakmicu, ali najbitnija stvar trenutno je gostovanje Sautemptonu. Ako nastavimo da igramo ovako, izgubićemo od Sautemptona. Ako tako bude, ne moramo da mislimo o Bernabeu, razbiće nas tamo“, nedvosmislen je nemački stručnjak na klupi Čelsija.

Osvrnuo se Tuhel i na kiks golmana Mendija na samom početku drugog poluvremena koji će, možda, biti i presudan u konačnom saldu dvomeča sa Realom.

„U drugom poluvremenu smo imali 16 šuteva naspram njihovog jednog. Uvek možete da se vratite, da izjednačite ili pobedite, ali ako sebi ubijete utakmicu u 48. minutu, sve je teže i teže. Ipak, i dalje smo imali šanse u drugom poluvremenu da smanjimo na 3:2“, završio je Tuhel sa izlaganjem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari