Turnir u odbojci na pesku 1Foto: Odbojkaski savez Srbije/ Veliko Gradište

Karavan Prvenstva Srbije u odbojci na pesku, liga Banka Poštanske štedionice, stiže u petak 20. jula u Zrenjanin. Kako najavljuju organizatori, turnir se održava na gradskom kupalištu Peskara.

Dve zrenjaninske ekipe, jedna muška i ženska, već se nalaze u glavnom žrebu – Strahinja Šimon i Mateja Petrović, Rada Perović i Ana Pejčić. Ostali domaći timovi nastupiće u kvalifikacijama.

-U pitanju je drugi turnir masters serije u sezoni, koji se pritom nalazi u prvoj kategoriji takmičenja, zajedno sa još druga tri turnira, na osnovu klasifikacije koja je napravljena ove godine – rekao je Siniša Antonić, koordinator u Odbojkaškom savezu Srbije za odbojku na pesku.

Kvalifikacije počinju u petak u 11 časova, glavni žreb muškog turnira obaviće se u petak po podne, dok će glavni žreb ženskog turnira biti u subotu u osam sati ujutru i takmičenje će tog dana trajati dok ne padne mrak. U nedelju se igraju polufinala i finala, žensko počinje u 16 časova, a muško u 17. Učestvuje 26 muških timova i 16 ženskih.Organizatori su najavili da će poslednjeg dana takmičenja, u nedelju, zrenjaninski turnir posetiti jedan od članova odbojkaškog tima koji je na Olimpijadi u Sidneju 2000. osvojio zlato. Tehnički realizatori zrenjaninskog turnira u odbojci na pesku su Sportski savez grada Zrenjanina i Odbojkaški klub „Klek Srbijašume“.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari