Turski "metod" i 150.000 evra 1Foto: STARSPORT

Disciplinska komisija ABA lige odlučila je da primeni „turski metod“ na Crvenu zvezdu prilikom kažnjavanja zbog incidenata na petom meču finalne serije protiv Budućnosti.

Crveno-beli tako na prva dva meča sledeće sezone regionalnog takmičenja neće moći da imaju podršku navijača, a potom na tri naredne utakmice na tribinama će smeti da budu prisutne samo žene i deca do 14 godina starosti.

Pored toga Zvezda je kažnjena i sa 35.000 evra, dok će košarkaš Majk Cirbes morati da plati 100 evra zbog tehničke greške koju je dobio na meču. Uključujući i prethodne kazne sa mečeva finalne serije zbog loše organizacije, komentarisanja suđenja u medijima i tehničkih grešaka na utakmicama, crveno-beli će ukupno platiti 82.500 evra. Budućnost je zbog propusta u finalnoj seriji kažnjena sa ukupno 42.000 evra.

Bivši trener Podgoričana Jasmin Repeša moraće da plati 3.300 evra zbog odbijanja da dođe na konferenciju za medije posle petog meča, dok će košarkaš Suad Šehović sankcionisan sa 100 evra zbog tehničke greške. Partizan je tokom plej-ofa kažnjen sa 24.000 evra, a Cedevita sa 2.600. Iz ABA lige navode i da su pojedini disciplinski postupci još uvek u toku, te da će „javnost biti naknadno obaveštena u slučaju dodatnih disciplinskih mera“.

Podsetimo, peti meč između Crvene zvezde i Budućnosti kasnio je sat vremena zbog upada publike u teren. Iako tom prilikom niko nije povređen, gostujući košarkaši gađani su stolicama i sitnim predmetima. Iako su na ovoj utakmici zabeleženi najteži incidenti, svi mečevi finalne serije igrani su na ivici regularnosti.

Pored petog naročito je problematičan treći meč, koji je bio prvi u Podgorici, na kome su košarkaši Zvezde doživeli sličan tretman kao kasnije njihovi gosti u Beogradu. Uprave oba kluba su uoči svakog meča saopštenjima omalovažavale suprotnu stranu i maltene podgrevale atmosferu linča. Na kraju ostaje da se vidi u kakvoj će atmosferi uopšte sledeće sezone moći da se odigraju mečevi između Zvezde i Budućnosti, pošto je utisak da je crvena linija ovaj put debelo prekoračena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari