Tviteraši teraju Suareza u Nasional 1EPA-EFE/Sergio Perez

Zanimljiva ideja za 35-godišnjeg urugvajskog fudbalera.

Na Tviteru je pokrenuta akcija pod nazivom #SuarezANacional, i do sada se ovaj „haštag“ pojavio na čak 50 miliona naloga.

Toliko ljudi iz celog sveta, a logično najviše iz Urugvaja, želi da vidi Luisa Suareza u timu poznatog kluba iz njegove otadžbine.

Šta više, na pomenutoj društvenoj mreži deli se fotomontaža sa doskorašnjim članom madridskog Atletika u dresu Nasionala.

Velikom odzivu iz 35 zemlje pohvalili su se i čelnici kluba, ponosni što toliko ljubitelja fudbala navija za to da Suarez nastavi tamo gde je stao posle sezone 2005/2006, kada je na toj adresi skupio 27 mečeva i devet golova.

Povoljna okolnost je to što je nekadašnji napadač Ajaksa, Barselone, Liverpula i Gorningena slobodan agent, tj nema obeštećenja za njega, ali Nasionalu ne ide na ruku što je sam fudbaler izrazio mogućnost da pojača čuveni argentinski River.

Nasional je uz Penjarol najtrofejniji urugvajski klub, 48 puta je bio prbak države i tri puta su osvajio Kopa Libertadores, a vreme će pokazati da li to dovoljan „mamac“ za centarfora velike i burne karijere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari