U Barseloni spremaju drastično rezanje plata: Kalinić dobija voljno da se vrati u Zvezdu 1Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Neuspeh na Fajnal-foru u Kaunasu uverio čelne ljude Barselone da je vreme za drugačiju klupsku politiku.

Rasipanja novca više neće biti, tačnije „fudbalskog novca“. U košarkaškoj sekciji Barselona od naredne sezone duvaće drugačiji vetrovi. Shodno finansijskoj krizi u fudbalskom klubu, osetno rezanje troškova odraziće se i na košarkašku sekciju.

Utemeljenje za umanjenje budžeta za nekih 11 miliona evra Katalonci su pronašli u novom debaklu na Fajnal-foru u Kaunasu. Tek četvrto mesto, oivičeno lošom igrom, pogotovo u duelu za treću poziciju dovelo je do toga da uprava na leto, prema pisanju Munda Deportiva, drastično smanji budžet i odrekne se nekih veoma bitnih igrača.

Ako se zna da je ovosezonski iznosio 45 miliona evra, a da će umanjenje biti između 20 i 25 odsto, u Barsi će ostati bez osam do 11 miliona evropskih novčanica.

S tim u vezi, sastav za narednu takmičarsku godinu trebalo bi da bude osetno drugačiji. Ugovori u junu ističu Kajlu Kjuriku, Sertaču Šanliju i Majku Tobiju, kao i treneru Šarunasu Jasikevičijusu.

Šanse da Litavanac ostane na klupi veoma su male, kao i da ugovori budu produženi turskom centru i američkom igraču iz centarske linije.

Ipak, odlasci pomenutih igrača, kao i šefa struke ne bi bili dovoljni u cilju smanjenja budžeta za 20 do 25 odsto.

Mundo Deportivo piše i da će broj registrovanih igrača biti smanjen i da u sledećoj sezoni neće iznositi 16 imena.

Takođe, sa pojedincima bi trebalo da bude raskinuta saradnja, a među njima je i Nikola Kalinić.

Iako ima važeći ugovor za narednu sezonu, Mundo Deportivo navodi da bi Barsa mogla da ga pusti, posebno jer Crvena zvezda uveliko radi na njegovom povratku.

– Crvena zvezda je ozbiljno zagrizla da ga vrati u Beograd. S obzirom na ekonomsku situaciju, Barselona bi mogla da mu otvori vrata kako bi uštedela novac od njegovog ugovora – napisano je u cenjenom španskom listu koji je najčešće afirmativno orijentisan prema Kataloncima.

Zbog „recesije“ Barselona će morati da pregovara i sa Nikolom Mirotićem. Iako ima ugovor na još dve sezone, klub više nije u stanju da ga po sezoni plaća gotovo pet miliona evra.

Takođe, upitan je ostanak Korija Higinsa. Amerikanac je ugovorom vezan za Barselonu, međutim, posle operacije leđa, Katalonci bi voleli da pronađe novu sredinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari