U Bostonu samokritični: Ovo je sramota 1Foto: Beta/AP Photo/Charles Krupa

Majami je nadomak plasmana u veliko finale. U trećem meču je preslišao Boston (128:102) tako da je na samo pobedu od prolaska u narednu fazu.

Nakon dva brejka u Masačusetsu, Majami je kod kuće deklasirao Boston, učinivšu drugo poluvreme potpuno nezanimljivo.

Samo u jednom trenutku, Seltiksi su uspeli da priđu na minus 12, ali suštinski nisu imali šanse da bilo šta konkretnije urade. Ponovo su do besvesti šutirali za tri poena (42/11) bez obzira na to što su retko kada pogađali sa distance.

Najbolji igrači Bostona, Džejson Tejtum i pogotovo Džejlen Braun nisu mogli ni da opepele protiv Hita, koji ih je sveo na najmanji broj poena od početka serije.

Braun u finalu Istoka deluje neprepoznatljivo. U poslednja dva meča sa distance je šutirao očajnih 1/14. Na Floridi ništa nije mogao da pogodi, ali bukvalno (0/7 za tri). Meč je završio sa svega 12 poena što mu je najslabiji skor u ovosezonskom izdanju plej-ofa.

– Ne znam ni odakle da počnem. Osećam da smo izneverili navijače organizaciju i sebe. Svi mi. Možemo da upiremo prste, ali ovo je sramota, objektivno – samokritičan je Džejlen Braun.

Svesni su u Bostonu da se u istoriji NBA lige nijedan tim nije vratio usled gubitka u seriji 0-3, odnosno, da niko nikada nije prošao seriju nakon tri uvodna poraza.

Samo su tri ekipe uspele da izbore majstoricu, ali bez uspeha u sedmom meču.

– Izbrisao sam Tviter na početku plej-ofa, tako da nisam video ništa ni dobro ni loše što se piše. Siguran sam da smo pobede najbolji, a posle poraza nismo dovoljno dobri. To nije važno, važna je svlačionica, saigrači, treneri… U ovom smo zajedno pokušavajući da nađemo rešenja – poručio je Džejson Tejtum.

Na pobedničkoj strani deluju prezadovoljno. Majami je plasman u plej-of izborio u plej-inu i to nakon što je u prvom meču poražen od Atlante Houks kod kuće.

Kasnije su eliminisali Čikago Bulse i tako se plasirali u doigravanje.

Nakon što su izbacili Milvoki i Njujork, malo ko je mogao da poveruje da će biti tako dominantni protiv Bostona.

– Mentalitet u sledećoj utakmici biće nam da se takmičimo na najvišem nivou, da se branimo dobro, da pokušamo dobro da čitamo situacije u napadu svaki put. Samo da igramo dobru košarku. Dalje ide tim sa četiri pobede, nismo zadovoljni sa tri. Sjajno je biti kod kuće, radujemo se tome da opet igramo pred svojim navijačima – jasan je Gejb Vinset, nigerisjki plejmejker koji je u trećem meču bio najefikansiji sa 29 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari