Majami Hit na korak od velikog finala NBA lige 1foto EPA-EFE/RHONA WISE SHUTTERSTOCK OUT

Košarkaši Majamija poveli su sa 3:0 u finalu plej-ofa Istočne konferencije u NBA ligi, pošto su noćas pobedili Boston sa 128:102 i potrebna im je još jedna pobeda za plasman u veliko finale.

Majami su predvodili Gejb Vinsent sa 29 poena i Dankan Robinson sa 22 poena. Kejleb Martin pobedi je doprineo sa 18 poena, Džimi Batler sa 16 poena, osam skokova, šest asistencija i dve ukradene lopte, a Bem Adebajo sa 13 poena.

Maks Strus imao je 10 poena, a Kajl Lauri sedam poena, pet skokova i četiri asistencije.

„Igra se na četiri pobede, nismo zadovoljni sa tri“, rekao je Vinsent, čija se ekipa kroz plej-in turnir plasirala u plej-of.

U ekipi Bostona najefikasniji su bili Džejson Tejtum sa 14 poena uz 10 skokova, Džejlen Braun sa 12 poena uz šest skokova i Grent Vilijams i Pejton Pričard sa po 12 poena.

Luk Kornet postigao je 11 poena, Derik Vajt devet, a Markus Smart osam poena, uz devet skokova i osam asistencija.

Serija se igra na četiri pobede, a Majami će prvu priliku za plasman u veliko finale lige imati u noći između utorka i srede, kada se igra četvrta utakmica.

Nijedna ekipa u istoriji NBA lige koja je pobedila u prve tri utakmice u seriji koja se igra na četiri pobede, nije ispustila tu prednost.

U finalu Zapada Denver vodi sa 3:0 protiv Los Anđeles Lejkersa.

Četvrta utakmica igra se u noći između ponedeljka i utorka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari