U Čelsiju mnogi igrači prekobrojni 1Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Čelsi je u zimskom prelaznom roku potrošio više od 300 miliona evra na pojačanja, a izvesno je da će na leto morati da se otarasi nekolicine iskusnijih igrača.

Plavci, piše Gardijan, zbog visokih troškova transfera u zimskom prelaznom roku, nemaju mnogo izbora i na kraju sezone će morati da „očiste“ svoje redove kako bi se uskladili sa pravilima finansijskog fer pleja.

Uz to sada imaju i previše igrača u rosteru, a prodajom nekolicine njih će smanjiti i masu zarada igrača u prvom timu.

Marokanac Hakim Zijeh smatra se jednim od favorita za prodaju već ovog leta. Takođe, na „Stamford Bridžu“ su spremni da prodaju Kalidua Kulibalija, Matea Kovačića, Kristijana Pulišića, Pjer-Emerika Obamejanga, Bena Čilvela i Konora Galaher, dok budućnost Romelua Lukakua i Kaluma Hadsona-Odoija, koji su na pozajmicama u Interu i Bajeru iz Leverkuzena, nije poznata.

Ako uspe u svoj zamisli Čelsi bi prodajom pomenutih igrača uspeo da vrati deo uloženih para u pojačanja u zimskom prelaznom roku.

Izvesno je da će Čelsi ponuditi novi ugovor 39-godišnjem Tijagu Silvi koji je izjavio da je potreban klubu u periodu trancizije i da je spreman da ostane u Londonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari