U derbiju superligaškog vikenda sastaju se Partizan i Čukarički 1Sejduba Suma (desno) Foto: STARSPORT (arhiva)

Sa devet bodova zaostatka za Crvenom zvezdom, fudbaleri Partizana imaju malo šta da traže u večitom šampionskom dvoboju sa komšijama, ali mogu barem da popravljaju svoje rezultate i igru do završetka Superlige.

Sledeći rival je Čukarički pa će subotnji derbi crno-belih sa Topčiderskog brda i belo-crnih sa Banovog brda biti pravi lakmus za rast tima Aleksandra Stanojevića.

– Dobro igramo u poslednje vreme, pa u pozitivnom raspoloženju čekamo jednu izuzetnu ekipu i stabilnog superligaša evropskih ambicija. Problematična je samo situacija sa napadačima. Partizan ima veliki fond igrača i nikada ne smeju da ga poremete povrede ili, sada, korona virus, samo je nezgodno kada se Holender priključi nedovoljno spremnima Bajbeku i Markoviću, pa će u špic morati, na krilu korisniji, Asano ili mladi Štulić, za kog je rano da nosi ofanzivu na ovakvom meču – objašnjava Stanojević.

– Čukarički je izuzetno konkretan i direktan u ofanzivi, vrlo lako dolaze u poslednjih 20 metara. Nije slučajno to što već sedam mečeva nemaju poraz. S druge strane, mi smo primili samo jedan gol na poslednjih pet utakmica – navodi Stanojević.

Trener Čukaričkog nema ogromnih problema sa sastavljanjem tima, a nema ni strah od protivnika.

– Ako ne računamo Kup, u kojem nismo izgubili ali smo eliminisani na penale, malerozno je spominjati pred Partizan našu seriju. Jesmo se stabilizovali, što ne znači da treba na tome da stanemo, jer uvek može bolje. Daleko od toga da mi pretimo Partizanu, tako kvalitetne ekipe nemaju mnogo milosti ako im dozvolite situacije koje mogu da pretvore u šansu ili gol, samo i Čukarički poseduje izuzetne kvalitete – tako subotnji događaj percipira Dušan Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari