U grupi sa SAD i Turskom 1Foto: FIVB

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedom je završila učešće na turniru petog vikenda Lige nacija u Santa Feu, pošto je pobedila Južnu Koreju sa 3:0. Po setovima bilo je 25:17, 25:20, 25:11.

Srbija je upisala 12. pobedu u Ligi nacija, i zahvaljujući i porazu Brazila u duelu sa Italijom, zauzela drugo mesto posle pet odigranih turnira sa skorom od 12 pobeda i tri poraza.

Na poslednjem meču u Santa Feu Branko Kovačević, pomoćnik selektora Zorana Terzića, koji nije ni doputovao u Argentinu, ukazao je šansu igračicama koje su na prethodnim duelima imale manju minutažu. Bez Tijane Bošković, Stefane Veljković, Ane Antonijević i Silvije Popović, koje nisu ni bile u sastavu za poslednji turnir, a i bez pomoći povređenih Brankice Mihajlović i Mine Popović, u srpskom timu istakle su se Ana Bjelica sa 13 osvojenih poena, a Maja Aleksić i Jelena Blagojević upisale su po 10. Kod Južne Koreje najbolja je bila Đajeong Li sa 10 osvojenih poena.

Na finalnom turniru u Nanđingu odbojkašice Srbije će igrati u Grupi B sa prvoplasiranom selekcijom SAD i petoplasiranom Turskom. Srbija će biti slobodna u 1. kolu, u sredu, 27. juna. U 2. kolu, u četvrtak, 28. juna, Srbija će igrati protiv Turske od 9.00 časova po našem vremenu, a u poslednjem, 3. kolu, u petak, 29. juna, protiv SAD od 9.00 časova po našem vremenu. Sve utakmice iz Nanđinga direktno će prenositi TV Sport Klub.

U A grupi će igrati Kina, Brazil i Holandija. Plasman u polufinale će izboriti po dve selekcije iz obe grupe. Polufinale je na programu 30. juna, a finale 1. jula.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari