U Nionu priznali krivicu, navijači Liverpula "orobiće" kasu UEFA 1EPA-EFE/Peter Powell

Evropska fudbalska federacija isplatiće pristalicama engleskog kluba oko tri miliona evra.

I pored uredno kupljenih karata za finale Lige šampiona prošlog proleća, veliki broj navijača Crvenih aktuelnog kontinetalnog viceprvaka nije mogao da uđe na stadion u Parizu.

Mesecima kasnije, nezavisni Panel utvrdio je da je UEFA kao organizator meča sa Realom iz Madrida jedini krivac za sve što se dešavalo pre i posle duela za „ušati“ pehar.

„Uzeli smo u obzir brojne stavove i izjave, iznete javno i privatno, i verujemo da smo pronašli način koji je prihvatljiv i fer da rešimo ovu situaciju. Cenimo pomoć navijačkih organizacija Liverpula Spirit of Šankli i Udruženja navijača Liverpula sa invailiditetom kao i otvoren i transparentan dijalog koji je vođen tokom ovog perioda.

Razumemo negativna iskustva navijača od tog dana i rešili smo da refundiramo novac svim navijačima koji su kupili karte i koji su bili najviše pogođeni celim događajem ispred stadiona“, navedeno je u današnjem saopštenju UEFA povodom toga što je 19.618 ulaznica ostalo neiskorišćeno.

Jer, ne mogu biti odgovorni navijači za kupovinu „hartije“ koju su drugi falsifikovali, kao ni za haos kom su doprineli i pripadnici francuske policije i lokalno obezbeđenje. Kako su najjeftinije koštale 70 evra, a najskuplje plaćane 690 u istoj valuti, iz kase UEFA biće isplaćeno oko tri miliona evra navijačima kluba sa „Enfilda“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari