U početku beše rutina: Zvezda pobedila IMT koji nije imao snage za više od jednog gola 1Foto: Starsport

Zvezda je pobedila na igralištu koje joj ne budi lepa sećanja, jer je porazima protiv Voždovca tu pre šest godina izgubila korak s Partizanom u trci za titulu, a nedavno i korak u trci s crno-belima u ovogodišnjem prvenstvu.

Savladala je s 2:1 debitanta u Superligi Srbije IMT, koji je kao domaćin podstanar na krovu tržnog centra, pošto njegov teren na Novom Beogradu ne zadovoljava standarde.

Crveno-beli su zalihu od dva gola stekli u prvom poluvremenu, ali je rezultat bio otvoren do kraja utakmice.

U vođstvo ih je u 22. minutu doveo Kraso ne toliko silovitim koliko preciznim udarcem s ivice šesnaesterca. Prednost je četiri minuta kasnije udvostručio Olajinka. Uposlio ga je Lučić, a krilni napadač je pronašao lopti put ka mreži ispod istrčalog golmana Vukmirovića.

IMT je smanjio u 72. minutu preko Radočaja, koji je iskosa s desne strane unutrašnjim delom stopala lobovao golmana. Ipak, posle tog gola nije učinjeno ništa konkretno što bi unelo zebnju u redove crveno-belih.

Zvezdin trener Bahar je izmenio standarni sastav, koji je počeo utakmicu i u Lajpcigu u Ligi šampiona. Nedeljkoviću, Lučiću i Mijatoviću, koje je u Nemačkoj uveo u drugom poluvremenu, a s njima je igra postala bolja, dao je poverenje od prvog minuta, kao i Krasou. Kanga je vraćen u tim.

Potkraj prvog poluvremena u jednom duelu se povredio golman Glazer, koji je ostao na golu, ali u predahu i u svlačionici. Iz predostrožnosti umesto njega je šansu dobrio Popović.

Superliga, 13. kolo

Petak

Javor – Napredak 0:2 (0:2)

(Bojović 11. i 19)

Subota 

IMT – C. zvezda 1:2 (0:2)

(Radočaj 72 – Kraso 22, Olajinka 26)

Radnik – Železničar 0:1 (0:0)

(Đorđević 49)

Radnički (N) – Spartak 1:1 (0:1)

(Ivelja 67 – Todorovski 7)

Nedelja

Radnički (K) – Mladost 13 č

Čukarički – Vojvodina 16.30 č

Partizan – Voždovac 18.30 č

TSC – Novi Pazar 19 č

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari