U timu FK Timok iz Zaječara igra 11 dečaka 1Foto: M.V.

Milorad Vučković je novi predsednik fudbalskog kluba “Timok” iz Zaječara. U dva mandata je bio u rukovodstvu kluba. Pre desetak godina je bio generalni direktor, a funkciju predsednika kluba obavljao je i pre šest godina.

Na izbornoj Skupštini fudbalskog kluba “Timok” u Zaječaru, koja je održana u petak 19. avgusta, on je izabran za predsednika kluba većinom glasova, i njegov zadatak biće oporavak i stabilizacija ovog najvećeg kluba u Istočnoj Srbiji.

Prema njegovim rečima cilj je da se napravi to da Zaječar bude fudbalski regionalni centar kao što je i nekada bilo.

“Pokušaćemo sve dobre fudbalere iz Zaječara i okoline, to mislim na Bor, Knjaževac, Negotin, Boljevac, Sokobanju, da dovedemo u Zaječar, u Timok, i da sve te mlade talente okupimo, i napravimo jedan dobar i stabilan klub”, istakao je za Danas Milorad Vučković, novi predsednik fudbalskog kluba “Timoka” iz Zaječara.

On ističe da će nastaviti i poboljšati rad sa mlađim kategorijama Timoka, pošto je potrebno da se unapredi rad sa petlićima, pionirima i omladincima, kao i stručni rad sa decom iz Zaječara i okoline, a najveća želja novog rukovodstva je da najviše dece bude iz Zaječara.

Novi predsednik “Timoka” iz Zaječara osvrnuo se i na početak nove sezone u Srpskoj ligi “Istok”, u kojoj sada Zaječarci nastupaju nakon ispadanja iz Prve lige Srbije.

U timu FK Timok iz Zaječara igra 11 dečaka 2
Foto: M.V.

“Nakon ispadanja iz Prve lige Srbije, sada igramo Srpsku ligu “Istok”. Svi igrači koji su igrali Prvu ligu Srbije, su napustili Timok, tako da su ostala samo deca od 15 ili 16 godina. U prvom kolu poraženi smo u Paraćinu sa 6:0, ali sada za vikend, pokazali smo koliko vredimo i remizirali smo sa Dunavom iz Prahova u Zaječaru, igrajući 1:1”, ističe Vučković.

On ističe da je uspeh što je Timok sa bukvalno 11 deteta izašao na megdan ozbiljnoj ekipi Dunava iz Prahova, i bez zamena uspeo da uzme bod.

“Bukvalno bez zamena, samo sa pomoćnim trenerom, uspeli smo da nakon što je ekipa Dunava postigla gol, da se izdignemo, i da u poslednjim minutima dođemo do boda”, ističe Vučković.

Sagovornik Danasa kada je video kako su se dečaci borili za grb Timoka i dres, kaže, da je shvatio da ovaj klub ima budućnost, i to svetlu.

“Pre početka utakmice, nisam imao šta da kažem igračima. Ušao sam u svlačionicu, kazao svoje ime i prezime, mada me oni svi znaju, i zamolio da daju sve od sebe, što su oni i uradili.”, ističe predsednik fudbalskog kluba “Timok” i dodaje:

“To je iznenađenje kola. Šta drugo mogu kazati, osim jedno veliko – bravo”.

U timu FK Timok iz Zaječara igra 11 dečaka 3
Foto: M. S./Danas

Što se planova za budućnost tiče, Vučković ističe za Danas, da će za početak pomoćni trener ostati da vodi ekipu, ali da se spremaju neka pojačanja.

“Trener će ostati isti, ali planiramo da dovedemo pet ili šest nova fudbalera, naravno iskusnija, kako bi u rotaciji imali nekih 16 ili 17 igrača. Teško je sada naći slobodne i dobre igrače, pošto je prvenstvo već počelo, ali do 15. septembra imamo vreme da kompletiramo igrački kadar”, kaže naš sagovornik.

Cilj kluba je za početak stabilizacija i rad sa mlađim kategorijama, ističe Vučković, a od naredne sezone, taman kada se završi novi stadion, cilj Timoka je ulazak u viši rang.

“Moramo da stvorimo uslove za Prvu ligu Srbije. Džaba uđemo, ako odma ispadnemo. Zato je naš plan kao što sam već kazao stabilizacija u finansijskom smislu, kao i igračkom, zatim infrastruktura, pa onda glavni cilj, kao što sam istakao, viši rang, da kada uđemo, tamo ostanemo, ili nastavimo dalje”, zaključio je on.

Vučković je kazao i to da bez pomoći lokalne samouprave, fudbalski klub sa Kraljevice ne bi mogao da funkcioniše sam.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari