U Zadru za overu prvog mesta 1Foto:Bet/Evroliga

Istorija susreta u Novom Mestu pozivala ih je na oprez; nakon prethodnog trijumfa u Ljubljani nad Cedevita Olimpijom i istovremenog kiksa Budućnosti u Baru protiv Mornara, košarkaši Crvene zvezde uspeli su na terenu Krke ne samo da “maturiraju” već da rekordnom pobedom u sezoni (57:98) dođu u priliku da 27. aprila u Zadru, u poslednjem kolu, overe prvo mesto pred plej-of ABA lige.

Ni to što su po rasporedu imali treći meč u šest dana, preciznije drugi u tri, nije uticalo na koncentraciju crveno-belih koji su sinoć u Novom Mestu izgledali kao da su pred sam susret sišli sa Alpa punih pluća i kondicije na nivou najboljih svetskih sprintera.

Svesni da ih još samo dve prepreke dele od toliko željenog prvog mesta pred plej-of, Lazić i saigrači motivaciju su pronašli i u činjenici da su prošle, poništene sezone, doživeli poraz u Novom Mestu. Na maksimalnom broju obrtaja, rival je nokautiran već u 16. minutu.

Zvezda je serijom 17:0 protkanom preciznim hicima za tri poena Simonovića i Lojda pri rezultatu 12:41 stavila do znanja rivalu da će šansu za opstanak morati da traži u poslednjem kolu. Već u 17. minutu trener Radonjić izrotirao je svih 12 igrača; posle 22:55 na poluvremenu, u nastavku je pružio priliku epizodistima, uverivši se da Rit i Uskoković mogu biti od pomoći ekipi i kada bude “gorelo” u plej-ofu.

Zvezda je rutinski održavala tridesetak poena razlike, završivši turneju po Sloveniji gotovo na perfektan način. Imaće sada crveno-beli, za njih neprirodnih, sedam dana da se pripreme za meč u Zadru i u velikom stilu overe prvo mesto pred doigravanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari