U Zaječaru održane Seoske igre Sportskog saveza Srbije: Ekipa Grljana četvrti put uzastopno trijumfovala 1Foto: Glassporta.rs

Kruna bogatog sportskog vikenda u Zaječaru bile su Seoske igara Sportskog saveza Srbije na kojima je pobedu ostvarila ekipa Grljana.

Takmičile su se četiri ekipe – Zvezdan, Grljan, Gamzigrad i Grlište. Kao i četiri poslednje godine, pobednik je ekipa Grljana.

Na terenima Popove plaže videla se borba za svaki poen, ali drugarstvo i fer plej, koji su dominirali u pravom smislu te reči.

Takmičari su se okušali u disciplinama nadvlačenje štapa, mali fudbal, trčanje sa preprekama, narodno rvanje, nadvlačenje konopca, obaranje ruku, šah, trka sa džakovima i odbojci.

Pobedila je ekipa Grljana koja je vezala četvrti uzastopni trijumf na Seoskim igrama u Zaječaru i obezbedila plasman na Regionalno takmičenje.

Grljanci su odneli ukupno 8 pobeda u 11 disciplina i sakupili 49 bodova, Grlište je sa tri pobede završilo takmičenje na drugom mestu sa 34 boda, trećeplasirani Zvezdan osvojio je 20, dok je Gamzigrad Seoske igre okončao na 4. mestu sa 17 bodova.

Regionalno takmičenje biće održano u Kučevu 6. avgusta, dok će se Državno prvenstvo održati prve nedelje septembra.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari