U Zrenjaninu počela Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine 1foto SOŠOV

Deveta Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine (SOŠOV) počela je danas svečanošću organizovanoj u Kristalnoj hali i trajaće do nedelje, 22. maja, uz učešće oko 6.000 sportista – osnovaca i srednjoškolaca – njihovih trenera, službenih lica, volontera i gostiju.

Takmičari će se nadmetati u ukupno 15 sportskih disciplina u sportskim objektima, kao i salama ne samo u gradu, već i školskim salama u selima sa teritorije našeg grada, a tokom trajanja ove manifestacije biće realizovani i mnogobrijni dodatni edukativni programi.

U svečanom delu programa učestvovali su Gradski dečji hor, predškolci iz zrenjaninskih vrtića “Vila” i “Crvenkapa”, plesna grupa Saveza za školski sport Srbije, Gimnastičko-plesni klub “FRI DENS” i učenica odseka solo pevanja Muzičke škole “Josif Marinković” u Zrenjaninu Marija Aleksić, koja je otpevala himnu Republike Srbije.

Učesnike i goste pozdravio je Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina, a Olimpijadu svečano otvorio Dane Basta, pokrajinski sekretar za sport i omladinu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari