U Zvezdi mogu da žale: Makabi će ugostiti Mesija i Nejmara, Inter u grupi sa Barselonom i Bajernom 1

Teški su dani u Ljutice Bogdana nakon neuspeha u plej-ofu Lige šampiona, a još teži su verovatno postali posle današnjeg žreba za grupnu fazu, koji je održan u Istanbulu u kojem će se 10. juna odigrati i finale. Klub koji je srušio snove fudbalera Crvene zvezde, Makabi iz Haife imaće privilegiju da ugosti Mesija, Mbapea i Nejmara, s obzirom na to da je u grupi sa Pari Sen Žermenom, Juventusom i Benfikom. Kao aktuelni šampion, Real Madrd će se nadmetati sa Lajpcigom, Šahtjorom i Seltikom. Najkvalitetnija je Grupa C u kojoj su Bajern, Barselona, Inter i Viktorija Plzenj.

Grupna faza startuje 6. septembra, a završiće se 2. novembra. U kuglicama su bila imena 32 ekipe koje su bile razvrstane u četiri šešira. Najbolje dve iz svake grupe plasiraće se u osminu finala, dok će trećeplasirani ići u Ligu Evrope.

Žreb za osminu finala održaće se 7. novembra.

Prvi je utisak da je najkvalitetnija Grupa C u kojoj su Bajern, Barselona, Inter i Viktorija Plzenj. Česi će biti u nemogućoj misiji da se izbore za proleće u Evropi, s obzirom na to da Bajern, Barselona i Inter ukupno imaju 14 titula u Ligi šampiona. Mečevi između Bavaraca i Katalonaca biće zanimljivi i po tome što je ovoga leta, u dosta složenom transferu, jedva izborenom, Robert Levandovski upravo iz Bajerna prešao u Barselonu. Barsa je najteže poraze u poslednje dve godine upravo doživela od Bajerna; prošle sezone je „počišćena“ sa dvaput po 3:0, dok je 2020. doživela bruku u formi rezultata 8:2.

Možda su još samo u Grupi A svrstana tri tima kvaliteta da se nađu u osmini finala: Ajaks, Liverpul i Napoli biće favoriti za prolaz dalje, međutim, Rendžers je i protiv PSV u plej-ofu pokazao da ima kvalitet u svim linijama tima i da bi, pogotovo u Glazgovu, mogao da bude greben na koji će se nasući favoriti.

Dinamo Zagreb se posle pet godina plasirao u Ligu šampiona i u grupnoj fazi nameriće se na Milan, Čelsi i Salzburg. Interesantna je konkurencija i u Grupi G u kojoj su Mančester siti, Sevilja, Borusija Dortmund i Kopenhagen.

Naravno, Makabi će biti privilegovan da se uopšte nadmeće sa Pari Sen Žermenom, Benfikom i Juventusom. Stara dama više nije kvalitativno na najvišem nivou i u toj činjenici Benfika bi mogla da pokuša da s eplasira u osminu finala.

Grupa u kojoj su Ajntraht, Totenhem, Sporting i Olimpik Marselj deluje kao da je reč o Ligi Evrope, a nešto kvalitetnija konkurencija je ona koju čine Porto, Atletiko, Bajer i Briž.

Zanimljivo, treći put zaredom u grupnoj fazi sastaće se Real Madrid i Šahtjor. Umeli su Ukrajinci da namuče favorizovane rivale, ali bez Brazilaca u svom timu, teško da će moći da pariraju Madriđanima, pa i Lajpcigu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari