U Zvezdi su svi na prodaju 1Foto: STARSPORT

Sve što je u izlogu to je i u ponudi kada je Crvena zvezda u pitanju, a jedina je dilema koliko su interesenti spremni da izbroje novčanica za igrače koji su prošle sezone učestvovali u Ligi šampiona. Stojković, Savić, Babić, Pavkov, Boaći, Ben, samo su neka od imena igrača koji će verovatno ovog leta napustiti stadion „Rajko Mitić“, dok je Zvezdino dete Dejan Joveljić (19) već potpisao za Ajntraht iz Frankfurta.

Iako je zimus tvrdio da stvara tim koji će ponovo ući u Ligu šampiona, te da na leto maltene neće biti odlazaka igrača, generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić prethodnih dana je pokušao da snizi očekivanja navijača objavom da bi bio zadovoljan i plasmanom Ligu Evrope.

Terzić je javnost pokušao da ubedi i u neophodnost prodaje talentovanog napadača Dejana Joveljića koji je ove sezone trebalo da postane prvotimac, odnosno da pretenduje da postane najbolji domaći napadač. Iako javnosti možda nije jasno zašto se za mladog napadača nije sačekalo da odigra još jednu sezonu, da se pokaže na evropskoj sceni, pa da mu cena skoči za još koji milion, možda Terzić i uprava kluba znaju nešto što drugi samo naslućuju.

Trener Vladan Milojević je posle mnogo klackanja u odlučivanju prelomio da ostane. Iako njegova stručnost nikada nije bila sporna, nema sumnje da su svi u klubu svesni da bi novi ulazak u Ligu šampiona bio još veći podvig od prošlogodišnjeg. Izgleda da je Terzić na kraju ipak prelomio da je vrabac u ruci bolji nego golub na grani, te da iskoristi da rasproda generaciju koja još uvek jaše na talasu pobede nad Liverpulom (2:0) u grupnoj fazi elitnog takmičenja. Milan Pavkov je tako na korak od kineskog Đangsua. El Fardu Bena će klub prema tvrdnji sportskog direktora Mitra Mrkele pokušati da zadrži do kraja kvalifikacija za evrokupove.

Ponude su već stigle i za Srđana Babića i Ričmona Boaćija, a čekaju se za Vujadina Savića i Filipa Stojkovića… Nije isključeno ni da najbolji igrač iz prošle sezone Marko Marin digne sidro ukoliko stigne adekvatna ponuda, kao ni golman Milan Borjan, te zadnji vezni Branko Jovičić… Klub je navodno odbio ponudu za Dušana Jovančića, ali ne zbog toga što nije na prodaju već zbog malo para. Kad se sumiraju sve najave, nema sumnje da će trener Milojević morati ovog leta i jeseni da ispočetka uigrava neke nove igrače, a rezultate je najteže praviti kada nema kontinuiteta.

Saviću oduzeta kapitenska traka

Zvezdan Terzić je objavio da je odlučeno da novi kapiten Crvene zvezde bude Marko Marin, a njegov zamenik Milan Borjan. Iako je formalno prethodne dve sezone kapiten bio Nenad Milijaš, traku je redovno nosio njegov zamenik Vujadin Savić koji je još uvek u klubu. Na „Marakani“ su prethodnih meseci prema saznanju Danasa vešto uspeli da sakriju činjenicu da je Vladan Milojević ušao u sukob sa Savićem i da je zbog toga svoj ostanak, između ostalog, uslovio njegovim napuštanjem kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari