Partizan pregažen bez otpora 1Kevin Panter i Ribas foto Peđa Milosavljević /Starsport

Košarkaši Partizana doživeli su težak poraz na gostovanju Lijetkabelisu rezultatom 93:78 (24:24, 29:13, 27:18, 13:23) u utakmici 14. kola Grupe A Evrokupa. Samo dva dana nakon trijumfa u derbiju protiv Crvene zvezde, ekipa Željka Obradovića je u Litvaniji prikazala najlošiju partiju u sezoni i doživela ubedljiv poraz. Partizan je sada doveo u pitanje i drugo mesto na tabeli u svojoj grupi i sada mu je neophodna pobeda u meču sledećeg kola nad nad Metropolitanom (16. mart) da bi sačuvao ovu poziciju pred narednu rundu takmičenja..

Partizan je prikazao partiju bez energije i koncentracije, a samo na početku i u finišu prve četvrtine ličio je na ekipu koja je u nedelju trijumfovala nad Zvezdom.

Crno-beli su se raspali u drugoj četvrtini, u kojoj su postigli prve poene posle sedam minuta igre i nakon serije domaćina od 20-0.

U tom periodu dominirao je centar Litvanaca Orelik, koji je ubacio pet trojki i bio najzaslužniji za prednost Lijetkabelisa od 16 poena razlike na poluvremenu.

Crno-beli su dobro počeli u uvodnim minutima nastavka, ali su zatim potpuno stali i u napadu i u odbrani i gotovo bez otpora posmatrali kako protivnik velikom brzinom podiše razliku u poenima.

U finišu treće deonice košem Đorđa Gagića Lijetkabelis je stigao do 29 poena viška, a bivši centar Partizana je imao priliku i da iz slobodnog bacanja svom timu donese i 30 poena viška, ali je promašio.

U poslednjih deset minuta Litvanci su u laganom ritmu privodili meč kraju i tako omogućili igračima Partizana da dođu do podnošljivog poraza.

Najbolji igrač meča bio je Gagić, koji je svom bivšem klubu ubacio 21 poen za 23 minuta u igri i dodao pet skokova, a isti broj poena postigao je i Orelik.

Kod crno-belih najefikasniji je bio Panter sa 20 poena, Rade Zagorac je ubacio 16, dok je Jam Madar postigao 12 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari