Ubedljiva pobeda Zvezde nad Efesom na "pogon" Kampaca 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su veoma važnu pobedu u 27. kolu Evrolige.

Oni su kao domaćini savladali Efes sa 94:75 i tako ostali u igri za plasman u TOP 8 na kraju regularnog dela sezone.

Posebno je važno to što pobedili aktuelne šampione Evrope sa većom razlikom od one kojom su izgubili u Istanbulu, pa ako obe ekipe budu poravnate na kraju sezone Zvezda će se na tabeli naći ispred Efesa.

Izabranici Ergina Atamana došli su u Beograd osakaćeni povredama.

Vasilije Micić ne nastupa za Efes još od gostovanja Olimpijakosu. Povreda kolena je takve prirode da se najbolji košarkaš ovoga tima verovatno neće uskoro vratiti na parket, ali je odsustvo Šejna Larkina iz tima večeras mnoge iznenadilo, tim je što je postalo jasno da je on povređen, ali da nikakvi detalji o povredi nisu bili navedeni.

Bilo kako bilo, Zvezda je odigrala jednu perfektnu utakmicu i maksimalno je iskoristila skraćenu rotaciju gostujuće ekipe.

Izabranici Duška Ivanovića ću na taj način prekinuli seriju od tri vezana, a dva evroligaška poraza.

Nije Crvena Zvezda najbolje počela meč. Efes je sjajno šutirao u prvoj četvrtini, a Rodrig Bobua i Vil Klajnburn su uzimali i pogađali teške šuteve.

Ipak, domaći se nisu predavali, a svoj tim je pokrenuo Ognjen Dobrić, koji je u ranoj fazi meča ubacio 12 poena. Tada je Zvezda još bila u zaostatku, na isteku prvog kvartala imala je pet poena manjka (20:25).

Vodili su gosti sa 34:26 u drugoj četvrtini, a tada su u „višu brzinu“ ubacili Nemanja Nedović i Fakundo Kampaco. Vezao je Nedović četiri poena, a potom je i Argentinac dodao dve trojke za seriju od 10:0 Crvene zvezde (36:34).

U finišu prvog poluvremena Kampaco je iznudio tri slobodna bacanja, ujedno klupa Efesa je dobila tehničku grešku, a Argentinac je bio precizan sva četiri puta, Zvezda je imala upravo četiri poena viška na poluvremenu (49:45).

Početak trećeg kvartala bio je odličan po ekipu Duška Ivanovića, koja je posle „dva plus jedan“ Kuzmića, potom i trojke Dobrića prvi put imala dvocifrenu prednost (55:45).

Ipak, ekipa Ergina Atamana imala je odgovor, uglavnom preko sjajnog Embajea, koji je ubacio tri trojke, pa je Efes čak i poveo (67:66). Zvezda je u poslednju četvrtinu ušla sa minimalnom prednošću, uz koš Petruševa sa zvukom sirene (68:67).

Kao i u drugoj četvrtini, i u finišu meča odgovornost je preuzeo Kampaco. Ovoga puta je sjajno šutirao i napravio je seriju poena zahvaljujući kojoj je Zvezda došla do osam poena prednosti (78:70) i tada je praktično meč bio odlučen.

Fakundo Kampaco je bio najefikasniji igrač na terenu sa 22 poena, a Ognjen Dobrić je dodao 15, dok su dvocifreni bili Ben Bentil i Luka Mitrović sa po deset poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari