Ubedljiva pobeda Zvezde protiv Partizana u evroligaškom derbiju 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan rezultatom 88:72 u 19. kolu Evrolige.

Izabranici Janisa Sferopulosa su apsolutno zaslužili trijumf u ovom meču: kontrolisali su ritam utakmice od početka do kraja i pokazali da se nalaze u odličnoj formi.

Crvena zvezda sada ima skor 8-11, a Partizan 10-9.

Košarkaši Crvene zvezde odigrali su sjajnu prvu četvrtinu i rešili taj deo 24:13.

Praktično od samog starta su crveno-beli diktirali ritam i povećavali razliku.

Sa druge strane Partizan je odigrao jednu od najgorih napadačkih četvrtina ove sezone, a samo je dva puta dao manje poena u jednom kvartalu nego večeras: u prvom derbiju protiv Zvezde kada je u jednoj deonici imao 11 poena, a drugu protiv Bajerna u Minhenu kada je ubacio 12.

Zvezda je igrala izvanredno i lepršavo u napadu, a igrači Partizana poprilično smušeno, pa crno-beli u prvih 10 minuta igre nisu zabeležili nijednu asistenciju na meču.

Crveno beli su nadahnuto igrali i u drugoj četvrtini, pa su na poluvremenu vodili 21 poen razlike – 50:29.

Poluvreme su domaći završili sa čak 15 asistencija, a gosti su imali samo dve, pa je jasno zašto je pitanje pobednika bilo poznato već posle 20 minuta igre.

S druge strane, Partizan je imao devet izgubljenih lopti, pet više u odnosu na rivala.

Ekipa Željka Obradovića u trećoj deonici zaigrala je nešto bolje, čvršćom odbranom zadavali su dosta problema Zvezdu, ali ipak to nije bilo dovoljno da uhvate priključak. Domaćin je u finišu mogao lako da zadrži prednost i prvih 20 minuta, ali je tim Janisa Sferopulosa vezao pet promašenih slobodnih bacanja, što je bilo dovoljno da Partizan četvrtinu dobije 19:15.

Zvezda je u poslednjoj deonici svaki put kada su crno-beli bili su seriji uspeli da uzvrate, iako je možda na pet minuta do kraja delovalo da će završnica biti neizvesnija, domaćin je bez većih problema meč priveo kraju.

Najefikasniji kod Zvezde bili su Nemanja Nedović sa 16, Fredi Gilespi i Rokas Giedraitis sa po 14 i Miloš Teodosić sa 13 poena.

Kod Partizana bolji od ostalih bio je Kevin Panter sa 17 poena.

Zvezdu sada očekuju dva gostovanja u “duplom kolu” Evrolige. Sferopulosov tim će u Lionu igrati protiv Asvela, a potom u Milanu protiv Armanija.

Što se Partizana tiče, oni će u narednoj nedelji prvo gostovati Fenerbahčeu, pa potom dočekati Makabi u „Štark Areni“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari