Leće traži novog trenera: Otkaz zbog udaranja igrača Verone glavom (VIDEO) 1EPA-EFE/ABBONDANZA SCURO LEZZI

Primitivan potez vredan momentalnog otkaza, Roberto D’Aversa nedopustivim gestom obrisao sve dobro što je uradio na klupi Lećea.

Italijanski stručnjak dozvolio je sebi da uradi nešto što nije svojstveno nijednom sportsmenu.

Pod adrenalinom, D’Aversa je glavom udario igrača Verone Francuza Tomasa Anrija zbog čega su u Lećeu odlučili da mu momentalno daju otkaz.

– Posle onoga što se dogodilo na kraju utakmice Leće – Verona, klub saopštava da je smenio trenera D’Aversu – napisano je u kratkom saopštenju.

Incident se dogodio nakon poslednjeg zvižduka na utakmici koju je Leće izgubio na svom terenu od Verone (1:0).

– Izašao sam na teren da sprečim isključenje svojih igrača jer je bilo dosta provokacija od strane igrača Verone u poslednjim minutima meča i posle poslednjeg zvižduka – rekao je D’Aversa posle meča za Skaj sport.

D’Aversa, koji je na klupi Lećea bio od juna 2023, potom se u poruci na društvenim mrežama izvinio Anriju, Veroni, njenim čelnicima, navijačima Lećea i svima u italijanskom fudbalu. Anri je takođe objavio poruku na društvenim mrežma.

Obojica su dobili po crveni karton.

Leće je u prvih nekoliko kola bilo apsolutni hit sezone, čak je delovalo da može da se izbori za izlazak u evropska klupska takmičenja, ali je potom usledio niz loših rezultata tako da je trenutno na samo bod iznad zone ispadanja.

U seriji je od četiri poraza u poslednjih pet kola.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari