UEFA: Postavljanje tenka ispred stadiona nema političku konotaciju

Ostavite komentar


  1. Aha! Pa dajte onda da postavimo ovak’i tenk i ispred sedišta uefe… Ne mora s’ zvezdom, no sa logotipom i znakom uefe,i da vidimo kako će svet na to reagovati…

  2. Od danas nisam navijač Zvezde,zbog ovakvih i drugih neprincipijelnih poteza Zvezde.

  3. Ma jok, ima konotaciju mira i stabilnosti, obilja reformi i proevropskih vrednosti.

    1. Sta su tacno te pro-Evropske vrednosti? Ili zapadna kultura? I koja je razlika izmedju 2 izmisljena pojma.

      1. Evo ja ću da ti odgovorim, pošto tu parolu“evropske vrednosti“koriste mnogi, pa i političari. Nisu svesni da je termin pogrešan. Pod evropskim vrednostima se smatraju pozitivne stvari poput demokratije, ljudskih prava, sloboda kretanja, tržišna ekonomija, ekologija i sl., ali spadaju i negativne, poput fašizma, komunizma, rasizma, a u poslednje vreme islamofobija, populizam,ophođenje prema migrantima… Adekvatan termin je evropski standard. Odluka Uefe je očekivana. Ne mogu oni odlučivati šta će klubovi staviti ispred stadiona. Tenk jeste vojno oružije, namenjeno ratu, ali ovde ima drugu simboliku-fudbalsku borbu. Ne znam ko to ne shvata?

      2. Eh, „European values“ / „Western Civilization“ – to ti je kada King Leopold sto oruzjem sto gladju pobije jedno 10 miliona Afrikanaca… Ili genocid u North America… ili genocid in South America… ili mozda genocid in Australia… dva svetska rata… kolonijalna istorija… Ma nema im ravnih

      3. To je ono kad ne vežeš žicom 10.000 ljudi i streljaš. I sve to u periodu od 1990-1995.

      4. Da si nekad izašao iz svoje avlije u neku evropsku zemlju, odmah bi shvatio, ali ovako ti je džaba objašnjavati…

    2. Uvek mi je zanimljiva ta tupava floskula „evropske vrednosti“. Šta su tačno iste i ko ih je definisao? Jesu to iste one vrednosti koje avionima i brodovima iz „bastiona ljudskih prava i sloboda“ za masne milijarde idu u Saudijsku Arabiju da tamošnji pro-demokratski režim tim istim „vrednostima“ moderne Evrope zaspe decu u Jemenu? Jesu to iste one vrednosti koje u Siriji podržavaju „umerene“ islamiste (koliko samo šizofreno te dve reči zvuče jedna pored druge) protiv sekularne vlade koja jeste de facto nedemokratska kao i ovi koji bi da je skinu samo manje fanatična i tolerantnija prema verskim manjinama? Jesu to iste one poruke mira koje se u hiljadama gomilaju u istočnoj Evropi kao da je 1979.-a a ne 2019.-a? Protiv kog se to ideološkog protivnika sada gomila naoružanje ako znamo da je komunizam mrtav? Meni je ova „militarizacija“ navijača baš u skladu sa opšte-evropskim trendom nekakvog gomilanja snaga, širenja vojne organizacije na istok iz ne znam kog razloga, energetskog rata, čekanja neke „velike pretnje“ sa istoka koju niko sa mrvom mozga ne može da identifikuje. Smanjite sa gutanjem floskula koje poturaju tupavim narodima kakav smo mi i sagledajte real-politiku u pravom svetlu. Ideali, vrednosti i sl. romantičarske ideje ne postoje ni na istoku, ni na zapadu ni na severu ili jugu. Ne zanosite se. A naročito takve ideale ne gaje navijači bilo gde na svetu a kamo li u Srbiji i to je prosto činjenica nema tu ništa loše niti dobro, prosto je tako. Ništa zbog čega bi trebalo očajavati kao što neki ovde dramatizuju. Mnogo je ozbiljnijih problema u ovom društvu.

  4. VEc se jedna hrvatska govnara oglasila na BBC spots sa svojim komentarom . Kako ovima iz NDH2 nije dosta prodavanja lazi . Stvarno jadno.

  5. Rashodovan, kupljen na vojnom otpadu, a yvaničnici tvrde da je to samo maketa! Ko koga ovde zamajava? Jasno je da ta skalamerija ipak nosi opasnu političku poruku koja podseća na 90-te godine.

  6. Svaka čast navijačima ako su oni ovo smislili. Ceo svet histeriše i piše o tenku. Kakva reklama. Beneton im verovatno zavidi. Ovoga se nisu setili

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.