"Ukrotiti" jak servis Rusa 1Foto: EPA-EFE/ ANDY RAIN

Novak Đoković i Danil Medvedev dobro su obavili posao u prvom kolu Masters kupa u Londonu, pa su posle pobeda u dva seta nad Dijegom Švarcmanom i Aleksandrom Zverevim u situaciji da u večerašnjem međusobnom „reketanju“ maksimalno priđu polufinalu zadnjeg turnira u turbulentnoj sezoni.

Prvi meč je uvek mali test, može se očekivati prilagođavanje uslovima. Igra se svaki drugi dan i to je nešto što mi odgovara, jer imam vremena da trenirajući radim na specifičnim stvarima i dovoljno se pripremam za narednog protivnika – rekao je srpski teniser posle svog startnog trijumfa u grupi Tokio 1970, zadovoljan kako je zadržao maksimalan učinak u duelima sa Švarcmanom, mada je imao reči samokritike za igru u uvodnim gemovima borbe sa Argentincem.

Sledeći rival je još krupniji zalogaj, o čemu svedoči i skor petostrukog osvajača zaključnog mastersa sa 24-godišnjim Rusom, jer je pobednik nedavnog turnira kategorije 1.000 (bodova) u Parizu dobio dva od šest mečeva sa prvoplasiranim na ATP listi.

Oba prošle godine, kada je devet leta starijeg i višestruko trofejnijeg (8:81 odnos u titulama) izbacio u četvrtfinalu mastersa u Monaku (sa 2:1 u setovima) i polufinalu turnira iste jačine u Sinsinatiju (2:1).

– Medvedev ima jak servis i čvrst bekhend, to mu je glavno oružje. Moraću dobro da se pripremim i budem na vrhuncu, jer meč sa njim može da presudi o mom plasmanu u polufinale – svestan je Đoković težine izazova u novom sudaru sa jednim od „mladih lavova“ svetskog tenisa, protiv kog je ove godine slavio u ATP kupu(2:1), a pre toga na Australijen openu 2019. (3:1), u Istburnu 2017. (2:0) i Dejvis kupu iste godine (2:1).

– U Parizu je sve došlo na svoje i ja sam imao odlično izdanje, što je veoma bitno. Osećao sam kao da ne mogu da promašim i zbog toga sam u odličnoj formi. Nije lako pobediti me – izjavio je Medvedev pre početka londonske završnice sezone, na čijem početku nije odigrao svoj najbolji tenis, ali je i to bilo dovoljno da 4. reket sveta savlada malo slabije rangiranog Zvereva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari