US Open: Poraz Krunićeve od Medison Kiz 1Foto: EPA-EFE/ JUSTIN LANE

Srpska teniserka Aleksandra Krunić izgubila je u trećem kolu US Opena od domaće teniserke Medison Kiz sa 2:1 u setovima (6:4, 1:6, 2:6).

Na taj način je završila učešće na „Flešing Medouzu“, ali je u svakom slučaju ostavila pozitivan utisak jer je veoma ubedljivo pobedila Timeu Bačinski u prvom, odnosno Kirsten Flipkens u drugom kolu.

Ipak, danas nije imala rešenja za vicešampionku US Opena, mada je dobro startovala i meč „otvorila“ brejkom, koji joj je bio dovoljan i za osvajanje prvog seta.

Problemi su nastali u trećem gemu drugog seta, kada prvo srpska teniserka ne koristi brejk lopte, a onda gubi svoj servis gem, da bi se protivnica potpuno rezultatski odvojila u finišu seta duplim brejkom, što je bilo dovoljno za izjednačenje u setovima.

U trećem periodu igre videli smo pet brejkova u prvih pet servis gemova obeju igračica. Ipak, prva svoj servis čuva Amerikanka i dolazi do velike prednosti od 4:2, a onda i još jednim brejkom potvrdjuje pobedu i zakazuje duel sa boljom iz meča Dominika Cibulkova – Anđelik Kerber u narednom kolu takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari