Uspešno “osvajanje” Skoplja 1Foto: Starsport

Mlada fudbalska selekcije Srbije istakla je najozbiljniju moguću kandidaturu za odlazak na Evropsko prvenstvo za igrače do 21. godine.

Ako se preslišavanje poluamaterskog Gibraltara (4:0) u prvom kolu podrazumevalo onda je jučerašnje vraćanje milog za drago vršnjacima iz Makedonije u njihovom Skoplju – 0:2 (0:2), za skupo plaćen remi na letošnjem EP u Poljskoj, veliko ohrabrenje za nastavak kvalifikacija za turnir u Italiji 2019. godine. I potvrda kvaliteta sadašnja generacije.

Orlići su odmah počeli da se goste kao da su u svojoj kući. Prvo poluvreme je dobijalo i gubilo na brzini, ali je zato Srbija bila konstantna u kontroli dešavanja na terenu. I dok je tražila način da nađe pukotinu u protivničkom bedemu, naša ekipa je imala “više od igre”, a kada je preživela strašan pokušaj Đorđeva u 15. minutu, odnosno golman Boris Radunović sjajnom paradom sprečio rani minus, samo je bilo pitanje ko će prvi načeti mrežu Ilića. Čast je pripala Saši Lukiću. Nemanja Radonjić u svom stilu je probio po levom krilu, oštro centrirao u šesnaesterac, a vezista Levantea to odlično ispratio i rutinski podmetanjem desnice na dva, tri metra doneo zasluženu prednost svom timu (22). Praktično iz prve opasne akcije na meču. Za dupliranje vođstva nije bila potrebna naročita kombinatorika. Čim je dobio loptu s leve strane, Andrija Živković se namestio za šut i fenomenalnim udarcem levom nogom sa dvadesetak metara pokazao zbog čega je sve češće u startnoj postavi Benfike (37).

Mogla je Srbija do još kojeg pogotka u nastavku, jer nije oduzimala “gas” po starom fudbalskom srpskom običaju, ali nije joj se nikako dalo, pa je vrhunac povremenog presinga bila Radonjićeva prečka iz slobodnjaka (65). Razigravao je prvotimac Crvene zvezde kolege, posložene u formaciji 4-3-3, ali su (pre svih) Luka Jović i ostali zatajili u realizaciji do kraja susreta. Mogli su i Makedonci da unesu rezultatski nemir u rivalske redove, ali im uvek na pravom mestu u pravo vreme dobro postavljeni vratar Salernitane to nije dozvolio. 

Posle dva kola izabranici Gorana Đorovića imaju maksimalan bodovni učinak i gol razliku od 6:0, što je više nego odlična uvertira za derbi Grupe 7 sa Rusijom, 10. oktobra u Novom Sadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari