Usputna stanica ka novom iskušenju u Evroligi: Zvezda rutinski u Novom Mestu, ali Teodosić i Nejpir bez poena 1Foto: ABA liga

U devetom kolu regionalne košarkaške ABA lige Crvena zvezda je u Novom Mestu preslišala Krku sa 90:67 (26:13, 15:12, 21:17, 28:25).

Crveno-beli su kao potpuni favoriti kontrolisali razvoj događaja na terenu od početka utakmice koja im je poslužila da ubedljivom pobedom u vedrom raspoloženju dočekaju sledeće iskušenje u Evroligi pred svojom publikom.

U petak su domaćini Efesu.

Sredinom treće četvrtine prednost gostiju je bila i 25 poena razlike (52:27). Velika zaliha ih je uljuljkala. Slovenački tim je to iskoristio da se primiče i da pokuša da ublaži poraz, ali je to bio napor kratkog daha.

U Zvezdinom timu je najefikasniji bio Tobi sa 16 poena. Bolomboj je postigao 13. Dvocifreni su bili i Lazarević i Simonović sa po 12 i Nedović s 11.

Teodosić, koji je igrao 15 minuta, i Nejpir sa 19 nisu se upisali u strelce. Teodosić je imao jedan promašaj u pokušaju za dva (pet asistencija), a Nejpir sva tri promašaja za trojku.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari