Utakmica između Budućnosti i Zvezde registrovana rezultatom 20:0 1Foto: BETAPHOTO/ABA liga/Krka/Drago Perko/kosarka.si/DS (arhiva)

Utakmica 13. kola ABA lige izmedju košarkaških klubova Budućnost i Crvene zvezde, koja nije odigrana zbog izostanka beogradskog tima, registrovana je službenim rezultatom 20:0 u korist podgoričke ekipe, saopšteno je danas na sajtu regionalnog takmičenja.

Pored toga, Crvenoj zvezdi biće oduzet jedan bod, a moraće da plati i novčanu kaznu u iznosu od 20.000 evra.

Kako je navedeno, crveno-beli će uz to morati da pokriju i troškove Budućnosti za organizaciju utakmice i dolazak sudija i delegata.

Odluku o sankcijama doneo je disciplinski sudija ABA lige Saša Pavličić – Bečić, na osnovu izveštaja delegata Senada Beganovića.

U skladu sa propisima ABA lige, Zvezda ima pravo žalbe Apelacionom odboru.

Zvezda: Kazna disciplinskog sudije ABA lige je uslovnog karaktera

Košarkaški klub Crvena zvezda izdao je danas saopštenje povodom odluke disciplinskog sudije ABA lige da se utakmica protiv Budućnosti registruje službenim rezultatom u korist podgoričke ekipe, u kojem se navodi da je ta kazna uslovna i da se može poništiti od strane Predsedništva ABA lige.

Kako navode crveno-beli, odluka disciplinskog sudije Saše Pavličića – Bekića je „uslovnog karaktera“ i u njoj se navodi da „o registraciji utakmice ne odlučuje disciplinski sudija ABA lige i da se odluka može primeniti tek kada Predsedništvo lige donese odluku po zahtevu kluba oko odlaganja utakmice“.

Uprava Zvezde predložila je da se utakmica odloži, a ukoliko Predsednišrvo ABA lige taj predlog prihvati, odluka o kažnjavanju ne važi.

Crveno-beli navode i da u odluci postoje brojne kontradiktornosti i da oni nisu dobili nikakvu odluku ABA lige da se sporna utakmica može odigrati u predviđenom terminu.

Aktuelni šampion regionalne lige takodje naglašava da se u obrazloženju disciplinskog sudije jasno navodi da „ova kazna ne egzistira u slučaju ukoliko Predsedništvo ili novi direktor i sportski direktor donesu drugačiju odluku kao nadležni organi za ovaj slučaj“.

U saopštenju se navodi i da crveno-beli očekuju hitno odlučivanje Predsedništva ABA lige povodom ove utakmice i odluke, kao i da bi sve osim odluke o odigravanju novog meča, označilo „kraj ABA lige“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari