U sklopu priprema za Svetsko prvenstvo u vaterpolu narednog meseca u Melburnu, od danas pa sve do 4. marta u Beogradu biće organizovani Dani vaterpola. U prvoj utakmici večeras (18.40 časova) na bazenu na Banjici igraju „zlatni“ protiv „šampiona“, dok je za 20 časova zakazan duel najboljih selekcija Srbije i Španije.

U sklopu priprema za Svetsko prvenstvo u vaterpolu narednog meseca u Melburnu, od danas pa sve do 4. marta u Beogradu biće organizovani Dani vaterpola. U prvoj utakmici večeras (18.40 časova) na bazenu na Banjici igraju „zlatni“ protiv „šampiona“, dok je za 20 časova zakazan duel najboljih selekcija Srbije i Španije. Osim sportskih nadmetanja, u nedelju 4. marta, u Narodnom pozorištu biće organizovano i tradicionalno donatorsko veče Vaterpolo saveza Srbije.
Dani vaterpola će za aktuelne svetske i evropske šampione selekciju Srbije biti dobra priprema pred put za Melburn. Po povratku sa turnira u Grčkoj, na kom je osvojeno još jedno prvo mesto, izabranici Dejana Udovičića ovih dana vredno rade kako bi se što bolje pripremili za „napad“ na još jedno najsjajnije odličje. Selektor Srbije Dejan Udovičić pozitivno je ocenio dosadašnji deo priprema, osvrnuvši se i na atmosferu koja vlada u taboru naše reprezentacije.
– Do sada sve teče po planu. Predstoji nam još nekoliko dana priprema, kao i meč sa Španijom, a sigurno je da su ove zajedničke pripreme bile od koristi i nama, kao i selekciji Španije. Jedini kadrovski problem za sada predstavlja povreda Denisa Šefika, koji zbog toga još uvek nije u mogućnosti da trenira maksimalnim intenzitetom. Naša očekivanja na SP su jasna, a već se pomalo oseća i pritisak zbog ambicija koje neosporno imamo pred početak takmičenja – konstatovao je Udovičić.
Jedan od najiskusnijih reprezentativaca Srbije Danilo Ikodinović, jasno je još jednom ponovio najviše ciljeve koje vladari svetskog vaterpolo trona imaju pred put u Australiju.
– Naš cilj se zna i ne treba trošiti previše reči na priču o tome. Ipak, sigurno je da nam neće biti lako, iako veći deo naše sportske javnosti smatra da je zlato već osvojeno. Konkurencija će biti veća nego na prethodnim takmičenjima. Hrvati, Grci i Rusi dolaze u najjačim sastavima, ali mislim da osvajače medalja ponovo treba tražiti u reprezentacijama Mađarske, Španije i, naravno, Srbije – rekao je Ikodinović.
Društvo zlatnim momcima na pripremama u našoj zemlji praviće i reprezentativci Španije.
– Želim da se zahvalim VS Srbije što nam je omogućio da se pripremamo zajedno sa najboljim svetskim vaterpolistima. To je za nas veoma bitno, jer samo tako možemo steći realan uvid u kvalitet našeg tima i dosadašnjeg dela priprema – istakao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare selektor Španije Rafael Agilar, a sa njim se složio i najbolji igrač „furije“ sidraš Ivan Perez.
– Pripreme sa reprezentacijom Srbije će sigurno uticati i na naš rezultat u Melburnu, gde ćemo pokušati da zadržimo kontinuitet dobrih igara sa prethodnih takmičenja, a možda učinimo i korak napred u odnosu na dosadašnje rezultate – najavio je Perez.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari