Uvertire za Evropu i "večiti derbi" 1KvinsiMenig Foto FK Partizan

Posle pauze zbog obaveza reprezentacije Superliga Srbije nastavlja se utakmicama 8. kola.

Derbi kola igrao se u Subotici, gde je Spartak dočekao TSC, ali će najviše pažnje privući mečevi u Kragujevcu gde Radnički 1923 dočekuje Partizan i duel između Crvene zvezde i Radnika na stadionu „Rajko Mitić“.

Partizan je jedini koji je ostvario pobede u svim mečevima,  a uprkos činjenici da je susret sa Radničkim veoma važan u nastavku trke za osvajanje titule, čini se da će trener Aleksandar Stanojević ekipu sastaviti imajući u vidu predstojeći meč sa Anortozisom u Ligi konferencija.

– Jasno je u kom pravcu razmišljamo i jasno je da uvek moramo da idemo na pobedu, jer nas pobeda uvek drži da budemo konkurentni za titulu. Posle reprezentativne pauze svi igrači su se vratili zdravi i u petak smo imali prvi zajednički trening – izjavio je trener crno-belih, a zatim se osvrnuo na igrače koji su pojačali njegov tim u poslednjim trenucima prelaznog roka.

– Miletića vidim na poziciji štopera, potreban nam je neko za rotaciju. On nije odigrao takmičarsku utakmicu tri meseca, polako ulazi u ritam, hoćemo da se dobro spremi. Kvinsi Menig je došao kao igrač kog smo želi još od početka prelaznog roka. U dogovoru sa ljudima iz kluba, insistirali smo na bočnom igraču. Dolazi iz takmičenja gde je bio konstatan, on je fizički spreman i biće u konkurenciji za Kragujevac.

Stanojević je istakao važnost meča u Kragujevcu.

– Ne razmišljamo o četvrtku, ništa mi ne znači ako ne budemo pravi protiv Radničkog i ne nastavimo niz. U fudbalu svašta može da se promeni za sedam dana, ne želim da to dozvolim mojim igračima. Lično utakmicu pripremam kao najvažniju u narednom ciklusu.

Partizan očekuju utakmice koje bi mogle i da donesu odgovor na pitanje kakvi su dometi tima u takmičenjima u kojima učestvuje. Posle gostovanja u Kragujevcu crno-beli igraju sa Anortozisom u Ligi konferencija, a sledećeg vikenda i derbi sa Crvenom zvezdom.

– Protiv Radničkog smo favoriti i moramo da pobedimo, jer je sve osim pobede neuspeh, uz svo poštovanje protivnika. Imamo Anortozis na strani, direktnog konkurenta. Ne znam u kakvom stanju ćemo biti. Važno je da kad igrate derbi da budete u situaciji da ne dozovolite da vam se protivnik ne odlepi. Mislim da Partizan dugo nije bio u toj situaciji. Početak je prvenstva, ali sa druge strane želja mi je da sve tri utakmice pobedimo – izjavio je Stanojević.

Radenković: Hrabro na goste

Trener kragujevačkog Radničkog Vladimir Radenković izjavio je da je njegov tim u dobroj formi, ali da njegovi igrači u meč sa Partizanom moraju da uđu bez psihološkog pritiska ako žele da ostvare dobar rezultat.

– Čini mi se da uprkos napretku u igri postoji neka psihološka barijera kod samih igrača koja ih sprečava da na pravi način uđu u utakmicu. Tu pre svega mislim na strah od poraza koji je bio i više nego očigledan na nekim prethodnim utakmicama. To je nešto što moramo da eliminišemo u narednom periodu, počev od predstojeće utakmice sa Partizanom – izjavio je Radenković.

Trener Kragujevčana istakao je da  istakao će glavni cilj njegovog tima biti da zaustave Rikarda i Natha.

– Sigurno da su Natho i Rikardo Gomeš igrači koji donose određenu prevagu na terenu, tako da ćemo svakako obratiti pažnju na njih, ali i na sve ostale igrače Partizana koji kvalitetom ne zaostaju puno za njima dvojicom – zaključio je Radenković.

I Suma u konkurenciji

Sejduba Suma vratio se u Beograd i biće u konkurenciji za sastav koji će nastupiti u Kragujevcu. Vezista crno-belih trebalo je proteklog vikenda da nastupa za Gvineju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo protiv Maroka, ali su, nakon pokušaja vojnog udara, granice te zemlje bile zatvorene i obustavljen je avio saobraćaj iz glavnog grada Konakrija. Reprezentativci koji nastupaju u Evropi nekoliko dana su proveli u hotelu, da bi se u Evropu vratili zahvaljujući Liverpulu i fudbaleru „crvenih“ Nabiu Keiti. Suma je najpre prebačen u London, a u Beograd je stigao u četvrtak preko Istanbula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari