Užasni Lejkersi, oborili negativni klupski rekord 1Foto: AP Photo/Jae C. Hong

Razočarali su dobrano svoje navijače Los Anđeles Lejkersi ove sezone, a onim što su prikazali protiv Milvokija samo su potvrdili brojne konstatacije da uopšte ne liče na tim sposoban da se potuče u borbi za titulu, naprotiv. Lebron Džejms i saigrači, u debaklu od Baksa (116:131) primili su čak 78 poena u prvom poluvremenu i tako oborili negativni klupski rekord.

Ekipa koja bi trebalo da se diči odbranom, s obzirom na dokazane defanzivce formata Lebrona Džejmsa, Entonija Dejvisa, Rasela Vestbruka, Trevora Arize… protiv Milvokija je izgledala kao skup amatera na jednom mestu.

Košarkaši Milvokija, pogotovo u prvom poluvremenu, šutirali su neometano kao na nekom lakšem šuterskom treningu. Posebno je bio inspirisan Janis Adetokunpo (44p), koji je u prvom poluvremenu šutirao perfektno (9-9).

Da će Lejkersi koketirati sa negativnim klupskim rekordom u prva 24 minuta bilo je jasno nakon što su primili nestvarnih 57 poena u uvodnih 16 minuta meča.

Na polazak na veliki odmor na centralnom semaforu je pisalo da su „jezerdžije“ rivalu dozvolile da postigne 78 poena; algoritmi su se odmah upalili i automatski izbacili da je reč o negativnom klupskom rekord, koji će ići na čast generaciji projektovanoj da ove sezone napadne titulu.

Jesu Lejkersi od starta sezone prošarani povredama najvažnijih igrača, međutim, protiv Baksa, aktuelnih NBA šampiona, nastupili su, maltene u najjačem sastavu, ali ni to nije ništa vredelo.

Adetokunpo je na kraju završio meč sa samo tri promašaja iz igre iz 20 pokušaja. Faktički do kraja treće deonice, šutirao je perfektnih 11-11 i bio već na 36 poena.

Na poraženoj strani, Lebron je ubacio 27, Dejvis 22, a Monk 20 poena ali je defanzivno, doprinos pomenute trojice bio gotovo bezvredan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari