Valensija bolja od Crvene zvezde 1

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na gostovanju Valensiji rezultatom 92:76 (21:23, 21:14, 25:20, 25:19) u trećem kolu Top 16 faze Evrokupa. Posle tri kola u Grupi G Zvezda ima skor od pobede i dva poraza, a Valensija je prva sa sve tri pobede. Unikaha je druga sa dve pobede i porazom, a poslednji na tabeli je Limož sa sva tri poraza.

Crveno-beli su protiv jednog od favorita za osvajanje trofeja imali aktivan rezultat sve do poslednje četvrtine. Zvezda je uspela da priđe na 51:52, i imala i dva napada za preokret, ali tu šansu su „prikockali“.

Reglend je bio ubedljivo najbolji igrač u Zvezdi sa 21 poenom, Bili Beron je upisao 11 poena, ali niko više iz redova crveno-belih nije bio dvocifren. Muhamad Faje je imao devet poena i pet skokova, dok je isti broj poena ubacio i Filip Čović. U pobedničkom sastavu istakao se Bojan Dubljević sa 14 poena i osam skokova. Vil Tomas je na kraju imao 13, Met Tomas 11, a Đoan Sastre i Sem Van Rosom po deset poena.

Valensija je ostala sa maksimalnim učinkom posle tri odigrana kola i veoma je blizu plasmana među najboljih osam ekipa ovogodišnjeg izdanja Evrokupa.

U narednom kolu Zvezda će imati priliku da se revanšira Valensiji na domaćem parketu 23. januara u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari