Valensija u padu forme 1Foto: KK Crvena zvezda mts

Nisu mogli da slete na zaleđeni aerodrom u Madridu, zbog čega je meč između Reala i Crvene zvezde sa srede pomeren za ponedeljak.

U međuvremenu, crveno-beli su u intermecu trenirali spremajući se za večerašnji meč u Valensiji (21.00) u okviru 20. kola Evrolige.

Izvesno bez Lojda i Simonovića, sa tek oporavljenim Holom, izabranici Dejana Radonjića nameriće se na jedan od omiljenijih španskih timova.

Naime, crveno-beli su slavili na svih šest međusobnih evroligaških mečeva, od 2014. do danas.

Valensija se nalazi u padu forme, doduše, protiv Armanija nije nastupio Dubljević, najkompletniji centar Valensije i neko ko utiče na dubinu i širinu napada i nemerljivo doprinosi defanzivnoj čvrstini u reketu i na samom obruču.

Valensija je u procesu stvaranja vrhunskog sistema i logistike na osnovu koje bi u skorijoj budućnosti mogla da se kontinuirano bori za titulu u Evroligi.

Vlasnik kluba jedan je od najbogatijih Španaca, koji je u košarkašku infrastrukturu uložio više od dvadeset miliona evra.

Ekipa koja je formirana ove sezone projektovana je za Top 8 fazu i nema sumnje da iz te perspektive pobeda večeras za Valensiju predstavlja apsolutni imperativ.

Porsanau gotovo na svakoj poziciji ima po dve raspoložive opcije, u pitanju je jedan od najboljih evroligaških napada sa najviše asistiranih poena (20,4 as).

Više od 50 odsto poena proizvod su pravovremenih dodavanja, što je možda i najbolja ilustracija protoka lopte.

Valensija je lider u realizaciji za dva poena (59,6 odsto).

Razlozi zbog kojih je Valensija na skoru 10-9 prevashodno su defanzivne prirode.

Sa prosekom od skoro 82 primljena poena, imaju jednu od najslabijih odbrana u Evroligi.

Rivalima dopuštaju 40 odsto uspešnosti za tri poena i 56 odsto za dva što je jasna ilustracija defanzivnih problema.

Zvezda i Partizan u igri za A licencu

Asvel i Bajern postaće 12. i 13. evroligaški klub sa A licencom. Boraveći nedavno u Minhenu, Đordi Bertomeu, prvi operativac elitnog takmičenja, poručio je da Crvena zvezda i Partizan nisu zaboravljeni i da u doglednoj budućnosti mogu biti kandidati za isti vid statusa u evroligaškom društvu.

„Moramo da gledamo tržište po tržište i da tražimo klubove koji mogu da rade samostalno i odgovore svim zahtevima takmičenja koji su veliki i biće još zahtevniji kako vreme bude prolazilo. Partizan i Crvena zvezda su kandidati, kao i Budućnost, ali imamo i klubove u Italiji, Španiji, Rusiji, koji to mogu da budu). Pre dva leta dogovorili smo se da imamo pun spisak učesnika u Evroligi, bez obzira na plasman u domaćim takmičenjima, da imamo punu slobodu da pozovemo koga mi želimo, gde gledamo naš interes, to je ono što želimo. Za Nemačku i Francusku je već završeno, ali tu imamo Srbiju ili zemlje koje su nam važne zbog promocije košarke i imaće svoje klubove u takmičenju“, rekao je Bertomeu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari