Valverde u Realu do 2027. godine 1epa07984547 Real Madrid's Uruguayan midfielder Federico Valverde celebrates after scoring the 0-4 lead against SD Eibar during their Spanish LaLiga Primera Division soccer match played at the Ipurua stadium in Eibar, northern Spain, 09 November 2019. EPA-EFE/Juan Herrero

Novo ugovoreno obeštećenje iznosi okruglo milijardu evra

U iščekivanju transfer bombe u liku Kilijana Mbapea, napadača Pari Sen Žermena rešenog da ne prihvati nov ugovor i ostanak u francuskom klubu, u Realu su parafirali produžetak saradnje sa Federikom Valverdeom. Prethodna je bila oročena do 2025. godine, a tek potpisanom je dopisano još 24 meseca, pa je Urugvajac postao prvotimac sa najdužim garantovanim „radnim mestom“ u kraljevskom klubu.

Osim što je zadržao centralnog vezistu, važnog za kreiranje i završnicu akcija ekipe sa „Santijago Bernabeua“, predsednik Florentino Perez podigao je i visinu obeštećenja, pa bi potencijalni kupac umesto 750 miliona evra morao da mu plati okruglo milijardu u istoj valuti.

Bajern se ovog leta raspitivao za usluge 23-godićnjeg člana Los Blankosa, međutim u Realu su ostali nemi na to, jer je Valverde projektovan za naslednika vremešnih Luke Modrića i Tonija Krosa na sredini terena, kada Hrvat i Nemac napuste Real ili završe karijeru.

Iz Madrida stiže vest i o pojačanim primanjima Valverdea, ali bez informacije o tačnom iznosu povišice, premda će Real, kada dođe dan za to, sigurno profitirati na njegovoj prodaji. Imajući u vidu to da ga je pre pola decenije uzeo od Penjarola za svega 5.000.000 evra.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari