Vasić sprečio dramu i odveo basketaše Srbije u polufinale Evropskog prvenstva 1foto:FIBA

Četvorostruki prvaci Evrope, basketaši Srbije, savladali su uporne Poljake u četvrtfinalu kontinentalnog šampionata u Gracu. Veću dramu sprečio je Mihailo Vasić vezanim poenima za konačnih 21:18.

Aktuelni evropski i svetski prvaci naišli su na veoma kvalitetnu reprezentaciju sastavljenu od bivših i aktuelnih košarkaša, među kojima je najinteresantniji bio Ponitka, mlađi brat Matejuša Ponitke, koji je pre par minuta odveo košarkaše Poljske u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Uspeli su Poljaci, maltene, do same završnice da budu u koraku sa basketašima Srbije. Neretko su i vodili imali i tri poena prednosti (7:10), međutim, u poslednjih pet minuta basketa do izražaja je došlo veće iskustvo i individualan kvalitet naših momaka.

Strahinja Stojačić inicirao je prvo veće vođstvo Srbije sa sedam vezanih poena (19:15). Doziranu preciznost sa distance manifestovao je i Dejan Majstorović.

Činilo se da će na 19:15 Srbija bez veće drame finiširati meč, međutim, usled opuštanja i par nepromišljenih poteza, Poljaci su se približili na samo poen zaostatka.

Delovalo je da bi aktuelni evropski prvaci mogli dosta toga da upropaste, ali je u prelomnim momentima zaigrao na svom nivou Mihailo Vasić.

Prvo je sjajno odigrao u piku sa Majstorovićem i pogodiio zicer, a odmah potom je postavio konačnih 21:18.

U borbi za finale, naši basketaši sastaće se sa boljim između Holandije i domaćina Austrije. Meć počinje u 19.20.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari