Vaterpolisti nerešeno na startu olimpijskog turnira 1Foto: STARSPORT

U prvom kolu  grupe olimpijskog turnira, vaterpolo reprezentacija Srbije
igrala je protiv Mađarske nerešeno 13:13 (3:5, 3:4, 3:2 4:2).

Mađarska je sve vreme bila u vođstvu i početkom treće četvrtine vodila je sa 10:6, a Srbije je do jednog boda stigla pogotkom Filipa Filipovića četiri sekunde pre kraja.

Duel najvećih favorita za zlatnu medalju odigran je u u snažnom ritmu, a Mađari su do početne prednosti stigli zahvaljujući našoj slaboj realizaciji igrača više na početku utakmice.

U prvoj četvrtini obe ekipe su imale po tri napada sa igračem više i reprezentacija Srbije je realizovala samo jedan, dok su Mađari imali stopostotan učinak. Vođstvo od 5:3 omogućilo im je da u nastavku igraju rasterećenije u napadu, ali su u odbrani nastavili da zaustavljaju naše igrače na nedozvoljen način, što su plaćali velikim brojem isključenja.

Početkom trećeg dela igre činilo se da je Mađarska stekla nedostižnu prednost od četiri gola, što bi i bilo tako pre nekoliko godina, ali se tada još jednom videlo da ovo više nije onako dominantna ekipa takva je nekada bila.

Posle vođstva Mađara od 10:6 srpski vaterpolisti su konačno uspeli da pronađu pravi pravi način odbrane sa igračem manje i tri puta zaredom nismo primili gol, što je bio osnovni preduslov da zaostatak počne da se smanjuje.

U poslednju četvrtunu smo ušli oslabljeni, jer je Andrija Prlainović imao tri lične greške, ali je tada u našoj igri već sve profunkcionisalo i videlo se da ima nade da izbegnemo poraz.

Savršena realizacija igrača više u poslednjih osam minuta, četiri od četiri, na kraju nam je donela jedan bod, a po dva pogotka u završnoj četvtini su postigli Nikić i Filipović. Prva dva napada sa brojčanom prednošću realizovao je Nikić sa stative, a kada su se Mađari u naredna dva napada koncentrisali na igrače najbliže golu, Filipović je sa spoljne pozicije dva puta savladao Viktora Nađa.

Bez obzira na propuste kojih je danas bilo u igri našeg tima, ovakvim ishodom možemo da budemo zadovoljni, jer je prva utakmica na velikim takmičenjima uvek teška, a pogotovo kada se igra protiv najvećeg rivala i to u devet sati ujutro.

Igrač više: Srbija 14 (9), Mađarska 10 (6)

Dva igrača više: Srbija 1 (0), Mađarska 2 (1)

Peterci: Mađaska 1 (1).

Srbija: G. Pijetlović, Mandić 1, Gocić, Ranđelović 1, Ćuk 2, D. Pijetlović 1, Nikić 2, Aleksić, Jakišić 1, Filipović 4, Prlainović, S. Mitrović 1, B. Mitrović.

Mađarska: Nađi, Zalanki 1, Manherc 1, Erdelji 1, Vamoš 2, Hošnjanski 3, Ad. Deker, Sivoš 1, Da. Varga 1, De. Varga 2, Kiš 1, Harai, At. Deker.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari