Vaterpolisti Srbije otputovali u Barselonu gde brane evropsko zlato 1Foto: STARSPORT

Vaterpolisti Srbije otputovali su u Barselonu gde će na Evropskom prvenstvu pokušati da osvoje četvrto uzastopno zlato. Selektor Dejan Savić očekuje da će “delfini” imati lak posao u Grupi D gde će igrati igrati protiv Rusije, Rumunije i Slovačke.

– Uslovno rečeno ta laka grupa nam daje prostora da produžimo pripremni period i spremni dočekamo taj “Dan D”. Prva utakmica protiv Rumunije je probijanje leda, Rusi su nepoznanica. Mislim da mogu da iznenade nekog, ali sumnjam da mogu nas. Slovaci su, objektivno, najslabiji protivnik. Od četvrtfinala sve je otvoreno, isti su favoriti iz godine u godinu. Tradicija srpskog vaterpola nam daje za pravo da razmišljamo samo o medaljama i nadam se da ćemo se i ovog puta vratiti sa nekom. Svejedno je ko će nam doći u četvrtfinalu, Italija ili Mađarska. Spremni smo i zato nemamo razlog da kalkulišemo – rekao je Savić.

Kapiten Srbije Filip Filipović tvrdi da vaterpolisti “ne obmanjuju javnost” kada kažu da idu po zlatnu medalju.

– Očekivanja su uvek ista, zna se šta bi nas zadovoljilo i da ne razmišljamo tako nikada ne bismo ostvarivali uspehe. Mi ne obmanjujemo javnost. Što se tiče pritiska, naučili smo da se nosimo sa tim. Mi idemo na Evropsko prvenstvo sa željom da ga osvojimo, a ne da ga branimo – naglasio je Filipović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari