Gde možete gledati večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana? 1Foto: STARSPORT

Duel između Crvene zvezde i Partizana biće lišen neizvesnosti, budući da je i uoči njega da će novi-stari šampion biti Zvezda.

Izabranici Miloša Milojevića imaju 13 bodova prednosti u odnosu na najljućeg rivala i već su jednom rukom stavili ruku na šampionski pehar.

Crveno-beli ne moraju da idu na sve ili ništa u ovih 90 minuta, a osvajanje šestog šampionskog trofeja u nizu ne bi im poremetio ni eventualni poraz od aktuelnog viceprvaka.

– Ne bi bio neuspeh za Zvezdu da ne pobedi derbi, ali bi ostao gorak ukus. Želimo da dobijemo. Pričamo od trenutka kad sam došao da 26. maja budemo prvi, dobro idemo ka cilju, poslednjih godina smo razmazili javnost, dosta pobeđujemo, ali to je dobra navika. Nadam se da ćemo je zadržati. Da li je bod opcija? Italijani kažu da kad imaš evro u džepu nemoj da ga izgubiš. Dobro je ako možeš da zaradiš. Bude li nerešeno, nikom ništa, ali nam nije motiv da uzmemo bod na domaćem terenu. To je možda moja falinka, međutim, ne volim kalkulacije. Ne možemo ni da igramo na kontru protiv Parizana na našem terenu. To nije opcija, niti je u DNK zvezdaša. Mi smo predvodnici srpskog fudbala, to nam nije reper. Nego neke druge utakmice. Ne smemo mi da igramo reaktivan fudbal – rekao je trener Crvene zvezde na konferenciji za štampu.

Sa druge strane debi na klupi Partizana imaće trener Igor Dudalj koji na klupu vicešampiona Srbije dolazi nakon ostavke dosadašnjeg trenera Goordana Petrića.

– Nekad šok terapija deluje, nekad ne. Daleko od toga da idemo da podignemo belu zastavu. Dolazimo da pokažemo šta znamo, jer je Partizan u nekoliko utakmica pokazao da i te kako može da bude igra kvalitetan fudbal, kao i da fizički parira rivalima kao što je Keln. Nadam se povoljnom rezultatu i dobroj igri – rekao je Duljaj na konferenciji za štampu.

Meč se igra na stadionu „Rajko Mitić“ večeras u 19 časova, a možete ga direktno pratiti na kanalu Arena Sport 1 Premijum.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari