Posledica Baharove jeseni: Otvorena sezona licitacija o novom treneru Zvezde 1Foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Barak Bahar je trener Crvene zvezde najmanje do kraja prvog dela sezone, a onda bi na Marakani mogla da se lansira zimska bomba i na klupi ga zameni Željko Buvač, piše Sport Klub.

Buvač je 17 godina bio prvi asistent Jirgenu Klopu, od 2001. do 2008. u Majncu, potom u Dortmundu, pa u Liverpulu od 2015. do 2018. Nije se potom opredelio da samostalno vodi neki od klubova, nego je postao sportski direktor moskovskog Dinama.

Posledica Baharove jeseni: Otvorena sezona licitacija o novom treneru Zvezde 2
Foto: EPA/PETER POWELL

To, po svemu sudeći, znači da se bliži rastanak između Izraelca i višestrukog uzastopnog srpskog šampiona.

Jedini razlog što do njega već nije došlo je papreno obeštećenje izraelskom stručnom štabu na koje bi klub iz Ljutice Bogdana bio u obavezi da isplati ako se na taj korak odluči prvi čovek kluba Zvezdan Terzić.

Zbog toga vrh crveno-belih ima glavobolju kako da sa Baharom napravi dogovor da ode bez garantovanog obeštećenja ili da barem pristane na manji iznos, a dok traje promišljanje strategije za dalje korake, Izraelac će verovatno opstati na klupi aktuelnog srpskog šampiona do „večitog derbija“ koji se igra 20. decembra.

To bi mogao biti „Dan D“ za Bahara na klupi Zvezde, a budućnost će mu isključivo zavisiti od najvažnije utakmice srpskog fudbala.

Podugačka je lista njegovih promašaja od početka sezone, a o formacijama i taktici koje je primenjivao dovoljno je kratko reći da nisu dale rezultat.

Jasno je da je Izraelac pogubio konce iz ruku.

Igra srpskog šampiona je rastrzana, a odbrana kao da ne postoji.

Gotovo da na svakom meču, bilo evropskom bilo u okviru domaće lige, odlični golman Omri Glazer mora da iz sopstvene mreže izvadi barem po jednu loptu.

To stvara dodatni pritisak na napad, koji katkad zakaže pa srpski šampion ne stigne do željenog rezultata ni u Superligi Srbije gde već dugo vremena gleda u leđa najljućem rivalu – Partizanu.

Žan Filip Krasoa je uspeo da u potpunosti izbaci iz forme u kojoj je ovaj započeo sezonu.

Srđana Mijailovića je trošio na desnom beku što je uloga koja mu nikako ne odgovara.

Čini se da je potpuna pometnja nastala u smiraj letnjeg prelaznog roka kada je Zvezda kupovala nasumično igrače ne bi li dodatno pojačala tim, a iz ove perspektive deluje da je pogrešila i da je tim potezom samo unela razdor u ekipu koja je u priprednom periodu beležila fantastične rezultate.

Čini se da sada Bahar ima isuviše opcija u veznom redu i napadu i da ta njegova neodlučnost košta tim boljih rezultata.

Zvezda nema unapred poznatu startnu postavu već Izraelac često rotira igrače i pravi različite kombinacije i varijacije u igri tima iz Ljutice Bogdana.

Posledica Baharove jeseni: Otvorena sezona licitacija o novom treneru Zvezde 3
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Stiže li s Kipra nagoveštaj Baharove smene?.

Vladan Milojević je podneo ostavku u Apolonu iz Limasola. Oodržao je sastanak sa predsednikom Apolona i ostao dosledan u nameri da posle pet utakmica bez pobede u kiparskom šampionatu napusti posao.

Apolon je remizirao u subotu na gostovanju u Ahni, što je bio prvi bod posle četiri poraza. Milojević je odlučio da posle takvog skora podnese ostavku.

Trener sa kojim je Crvena zvezda od 2017. do 2019. beležila zapažene uspehe, odlično je startovao u Apolonu i bio lider na tabeli, ali rezultatska kriza je počela porazom od Pafosa kod kuće.

U prošloj sezoni Milojević je takođe radio na Kipru, borio se sa Apoelom za titulu i izgubio je trku od Arisa.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari