Večiti rivali obećavaju 1Foto: STARSPORT

Prema načinu na koji su koncipirali sastave za novu sezonu; igrače koje su dovodili i uloženim sredstvima košarkaši Crvene zvezde i Partizana sloviće u takmičarskoj 2019/20 za najveće favorite u ABA ligi.

I sam tok priprema, čak gledano i kroz prizmu rezultata, što nije uvek najrelevantniji argument, pokazuje da večiti rivali imaju kvalitet koji bi trebalo da pređe i regionalne granice i bude potvrđen u Evroligi i Evrokupu. Zvezda, kao i Partizan ima perfektan skor tokom priprema za sezonu koja će za par dana i početi abaligaškim Superkupom od 26. do 29. septembra u Zagrebu.

Jasno je da navijači večitih rivala neće biti najzadovoljniji činjenicom da će u obema ekipama uglavnom glavne role imati inostrani igrači, ali bi zato apetiti trebalo da im budu zadovoljeni dobrim rezultatima na svim takmičarskim poljima. Pred sinoćnji, drugi prijateljski susret u Atini protiv Olimpijakosa u par dana, crveno-beli su trijumfom nad Peristerijem u četvrtak popravili perfektan skor na 5-0.

Zvezda je od starta priprema savladala Bamberg, Darušafaku, Mornar i Olimpijakos… Na svim tim mečevima glavni protagonisti bili su inostrani košarkaši. Trebalo bi napomenuti da put Grčke nisu krenuli kapiten Branko Lazić, Mohamed Faje i Ognjen Kuzmić, dok je protiv Peristerija odmorio Derik Braun.

Partizan je takođe rezultatski bio briljantan tokom priprema. Perfektnih 5-0 dobijaju na težini ako se zna da su savladani Makabi iz Tel Aviva, i pogotovo Fenerbahče u finalu turnira u rumunskom Klužu. Za kraj, crno-beli su pred put u Zagreb u četvrtak uveče pobedili atinski AEK.

Trener Andrea Trinkijeri je tokom priprema imao problema sa rovitošću pojedinih igrača (Artjom Parahuski, Markus Pejdž, Nikola Janković), ali je mogao da se uveri u opravdanost dovođenja Voldena, Tomasa i Mozlija, odnosno napredak, prevashodno fizički, Radeta Zagorca tokom leta, kao i individualne sposobnosti Ognjena Jaramaza.

Selidba iz Arene u Pionir

U svom novom domu beogradskoj Areni, u kojem je u prošlosti povremeno gostio protivnike u Evroligi, crno-beli će 8. oktobra igrati meč 2. kola Evrokupa protiv Tofaša. „Parni valjak“ u ABA ligi prvu utakmicu kao domaćin ipak neće igrati u Areni, već Pioniru. S obzirom na to da su Beograđani zamenili domaćinstvo u trećem kolu sa Mornarom i da će prvi međusobni duel odigrati u Baru, Partizan će tek u petom kolu, posle četiri gostovanja, biti domaćin i to FMP-u 2. novembra. Utakmica će se igrati u renoviranoj dvorani „Aleksandar Nikolić“ (rekonstrukcija bi do tada trebalo da bude završena), jer se u istom terminu (od 1. do 3. novembra) u Areni održava „Diznijeva čarolija na ledu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari