Vejn Runi oštar prema Mbapeu: U životu nisam video toliki ego 1EPA-EFE/Ian Langsdon

Odlukom da potpiše novi ugovor sa Pari Sen Žermenom i time „prevesla“ Real Madrid, Kilijan Mbape pozicionirao se kao prva vedeta PSŽ-a. Takav status, u okolnostima kada su mu saigrači Leo Mesi i Nejmar, neminovno je doveo do sudara ega, s tim da verovatno niko nije očekivao da će u Parizu dovesti do jednog vida kulminacije već na početku sezone. Javnost na Parku prončeva bila je svedok odgurivanja Mesija od strane Mbapea, dok je sa Nejmarom pregovarao o tome ko će izvesti penal. U Francuskoj se danima pisalo i polemisalo o gestu najplaćeniheg fudbalera današnjice, a imun na ponašanje momka poreklom iz Kameruna nije ostao ni Vejn Runi.

Mbape je letos potpisao neshvatljivo bezobrazan ugovor koji mu na godišnjem nivou garantuje 50 miliona evra neto. Sa garantovanim bonusima i kompletnim prihodima u vezi sa njegovim likom i delom, reprezentativac Francuske trebalo bi za tri seozne da zaradi nestvarnih 300 miliona evra.

Nezapamćena svota novca, u kombinaciji sa egom 24-godišnjeg fudbalera, nesporno vrhunskog, ali bez većeg trofeja u klupskoj konkurenciju, doveli su do bujanja narcisoidnosti koja u svojoj suštini nema poštovanja ni prema kome, pa čak i Leu Mesiju, legitimnom kandidatu za najboljeg fudbalera svih vremena.

U sceni, o kojoj se toliko piše, Mbape je, možda i nehotice, odgurnuo Mesija, tražeći pogledom Nejmara, koji je želeo da izvede penal, nakon što je Kilijan prethodno promašio šut sa kreča protiv Monpeljea.

Prišao je Mbape Nejmaru, verovanto pokušao da ga odgovori od odluke da on šutira penal, a kada u tome nije uspeo, nije se ni pretrgao da sa njim podeli radost, nakon gola.

Njegovim ponašanjem, samo su pojačane glasine da je tokom leta tražio da Nejmar bude prodat, verovatno vođen logikom da su Brazilac i Mesi prijatelji i da će u svakoj situaciji držati leđa jedan drugom.

Gest Mbapea zatekao je i Vejna Runija, proslavljenog asa Mančester junajteda, koji je bio lider u timu koji su tada činili Gigs, VBidić, Ferdinand, Ronaldo….

Umeo je i Runi da iskaže svoju lošu stranu; bude kavgadžija, ali se nije usuđivao da javno uđe u klinč sa klupskim vedetama.

„Igrač koji ima 24 godine dozvoljava sebi da gura Lea Mesija?! U životu nisam video ovoliki ego. Neko bi trebalo da podseti Mbapea da je Leo Mesi u njegovim godinama već imao četiri Zlatne lopte“, začuđen je ostao Vejn Runi.

Ni Nejmar nije ostao imun; na društvenim mrežama je štiklirao sve komentare koji su kritički bili nastrojeni prema ponašanju Mbapea na meču sa Monpeljeom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari