Veličković po poenima pretekao Tripkovića 1Foto: STARSPORT

Novica Veličković, kapiten košarkaša Partizana, postao je najbolji strelac u istoriji svog tima u okviru ABA lige.

On je u pobedi Partizana nad Primorskom u nedelju uveče upisao devet poena za nešto manje od sedam minuta na parketu, što je bilo dovoljno za 1.589 poena u ABA ligi.

Veličković je tako prestigao nekadašnjeg saigrača, beka šutera Uroša Tripkovića (1.588) na prvom mestu večne liste strelaca crno-belih u ABA ligi. Na trećem mestu ostao je Dušan Kecman sa 1.137, a slede Dejan Milojević sa 1.061 i Milenko Tepić sa 1.047.

Veličković je protiv Primorske odigrao svoj 468. meč u crno-belom dresu i nedostaju mu još tri utakmice da sustigne Petra Božića (471) na prvom mestu večne liste igrača sa najviše nastupa.

Na oproštaju od 2019. godine, košarkaši Partizana ostvarili su još jedan rutinski trijumf u Štark areni, protiv Primorske. U osvrtu na utakmicu trener Partizana Andrea Trinkijeri je prvo čestitao rivalima.

„Igrali su dobro, u teškoj situaciji. Imaju sve moje sportsko poštovanje. Nema puno šta da se više kaže. Utakmica kao utakmica, bili smo dovoljno dobri u odbrani, imali smo par momenata koje nismo dobro ‘čitali’, kad nam je pala koncentracija oni su se vratili, onda smo opet napravili dobru prednost… Idemo dalje, nema puno da se priča“, dodao je Trinkijeri.

„Atmosfera je kako bi i trebalo da bude“, rekao je trener crno-belih nakon pobede protiv Primorske.

Crno-beli su godinu završili na podeli prvog mesta tabele, sa istim skorom kao i Cedevita Olimpija (10-3) i odigranom utakmicom više od Budućnosti (9-3). Trinkijeri je na neki način „zaokružio“ prvi deo sezone.

„Želim svima puno sreće, navijačima, svima… Bez sreće se ništa ne može u životu. Mi radimo, nismo imali teške utakmice u zadnjih mesec dana i to nam nije pomoglo da držimo tenziju i koncentraciju, ali ekipa radi. Kondicija je baš dobra. Uspevamo da rotiramo 10-12 igrača u svakoj utakmici i tako pokušavamo da bežimo od povreda, koje imaju svi timovi. Atmosfera je kako bi i trebalo da bude“, izjavio je on.

Partizan će prvu utakmicu u 2019. godini odigrati u Štark areni, protiv Mornara u subotu 4. januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari