Veliki obračun na južnoj pruzi 1Dragan Antić, foto: STARSPORT

Posle nedovoljno ubedljive pobede nad Inđijom u revanšu baraža za popunu superligaškog karavana, predsednik vranjanskog Dinama Dragan Antić žestoko je opleo po porodici Tončev…

… optuživši člana Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije i poslanika u državnoj Skupštini (Novicu), njegovog sina Stanislava (prvi čovek FK Radnik iz Surdulice) i rođenog brata Ivicu (predsednik Radničkog iz Niša, državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova) da su njegov klub „cele sezone klali sudijama“.

Zbog verbalnih ataka na ljude iz FSS i sudije, (od strane Saveza) jedno vreme suspendovani, pa pomilovani Antić tvrdi da Vranjanci nisu ispali u niži rang takmičenja na zelenoj travi nego „na krađama iz FSS“, za čije je ključne kreatore označio ljude iz uprava viceprvaka iz Niša i osvajača 9. mesta u minuloj Superligi, na čijem je terenu Dinamo inače odigrao sve svoje mečeve u sezoni za nama.

– Naša porodica baš nema pametnija posla nego da se bavi Dinamom. Ko gubi ima pravo da se ljuti, a ove optužbe su pale u afektu, posle druge utakmice sa Inđijom. Ništa od onoga što je rekao nema veze sa istinom. Baš suprotno, mi smo na strani celokupnog sporta na jugu Srbije. Pomažemo gde je potrebno i koliko možemo. Eto, Radnički je prošle sezone dao dvojicu igrača Dinamu, a oni bili ključni u borbi za ulazak u Superligu. I ove sezone smo uradili isto – kaže za Danas Ivica Tončev, bez volje da se dalje preganja sa Antićem, mada je ovaj za njega i najbliže članove familije rekao da su „karcinom srpskog fudbala, koji hoće da ga unište“.

– Videćemo šta ćemo ako Antić ponovi te stvari. Znam samo da nismo ni u kakvim poslovnom i privatnom poslu s njim. I ne bavimo se njime, na bilo koji način. Nismo nas trojica igrali prvu utakmicu, pa izgubili s 3:0. Nismo igrali ni revanš, pa stali na 2:0.

Prvi čovek Dinama ne propušta priliku da se zahvali Aleksandru Vučiću, pa je i sada rekao da im je predsednik zemlje „mnogo pomogao“, ali „ne može ni on protiv ovakvih prevaranata“. Ispada da je pomenuti tandem visokih funkcionera Socijalističke partije Srbije moćniji od glavnokomandujućeg iz Srpske napredne stranke.

– Nema potrebe za takvim poređenjem. Svako radi svoj posao, a ja poštujem predsednika države – zatvara priču Ivica Tončev, dok je stariji Novica bio nešto pričljiviji i konkretniji.

– Zamislite da primite nekoga u svoju kuću, date mu da koristi vaš nameštaj, struju, vodu… i ne uzmete mu dinara za to, a on „laje“ protiv vas. E, to vam je ovde slučaj. Dinamo je celu sezonu igrao besplatno na stadionu Radnika, a sada njegov predsednik udara po ljudima koji su mu pružili ruku u nevolji. Bez ikakvog povoda i razloga! Nijedan od nas trojice ne delegira sudije ni za čije utakmice, zove ih ili bilo kako kako pritiska. Gledamo naša posla, a trebalo bi i on. Neka krivicu i krivce za ispadanje iz Superlige traži u svom dvorištu. Pre svega u sebi – replicira stariji brat preko našeg lista i baca drugačije svetlo na ovaj sukob.

– Normalno da je besan kada je ostao bez 500.000 dinara zarade. Samo on je „dobar“ pola miliona mesečno, a kada se tome dodaju plate njegovih rođaka i doprinosi na sve to dođe se do cifre od milion dinara. Toliko Antići koštaju sve nas, tj. državu. Da je te pare ulagao u igrače, trenere, teren…. ne bi sada bacao drvlje i kamenje na ljude koji mu nisu ništa odmogli već samo pomogli.

Pomogao mu je i predsednik države, ali Antić se vajka da to nije bilo dovoljno.

– Ako je mislio da će za zalenim stolom osvojiti ono što nije na terenu onda se grdno prevario. Nisu mu Aleksandar Vučić, moj brat, sin i ja branili da pobedi s više od tri gola u revanšu ili da neki gol na gostovanju u Inđiji. Niko drugi nije kriv što je Dinamo završio sezonu s čak 22 poraza. Promašio je i temu i metu – smatra Novica

Za razliku od brata, on je odlučio da presavije tabak i istera pravdu, uveren da je ona na njegovoj strani.

– Neću da sedim skrštenih ruku. Moj advokat je podneo privatnu tužbu, a ja sam napisao prijavu Disciplinskoj komisiji FSS. Sve što je rekao moraće da dokaže na sudu – jasan je on.

Dragan Antić kao da je očekivao takvu reakciju, pa za Danas otkriva da je spreman za borbu pred fudbalskim i državnim organima.

– Namestili su sudije na sve tri utakmice Dinama i Radnika u Superligi, a oni znaju šta su još radili. Imamo snimke svih spornih odluka na našu štetu u tim mečevima, a neka oni čiji je to posao pozovu i igrače Radnika da kažu šta i kako je bilo. Da vidimo ko je u pravu, a ko govori neistinu. Mogu i na detektor laži s njima! Neka me opet suspenduju zbog ovoga što pričam, ali neću da ćutim. Zbog naših navijača koji su aplaudirali i plakali posle revanša sa Inđijom. Zbog dece iz našeg kluba. I oni su plakali… Zavili su Vranje u crno.

Popularnom Recku su sporne i arbitrarske odluke u prvih 90 minuta klinča sa Inđijcima, dok nema stav o najblaže rečeno spornom penalu za Dinamo u drugih sat i po borbe za superligaški život.

– U prvom meču su već u četvrtom minutu svirali penal za Inđiju, pa ga prvi put istoriji našeg fudbala ponovili posle jednog minuta, jer ga je golman odbranio, a u 8. minutu su nam isključili važnog startera. Bila je to neravnopravna borba. Što se tiče jedanaesterca za Dinamo u revanšu nisam najbolje video situaciju, jer je bila velika gužva a ja zaklonjen ljudima ispred mene – navodi naš sagovornik, a na pomen očajnih rezultata u jesenjem delu prvenstva odgovara s „tada smo imali slabiji tim“.

Neupućenima u ovu ujdurmu postavlja se logično pitanje iz kog interesa braća Tončev (navodno) sapliću Dinamo.

– Ne odgovaramo im, jer smo institucija za njih. Mislim na Radnik, na Novicu i njegovog sina. Ivica je manje uključen i bitan u ovome. Naše mečeve gleda nekoliko hiljada ljudi, a Radnikove 100, 200 duša. Neće više, jer znaju čime se bave – tvrdi Antić i demantuje da je infrastruktura surduličkog kluba korišćena bez nadoknade, ali ponavlja svoj naklon Aleksandru Vučiću.

– Zaradu od utakmica delili smo na pola i od naše polovine plaćali njihove radnike i Tiketlajn. Istina je i da se Dinamo ne bi do kraja takmičio u Superligi da nam nije pomogao predsednik Vučić. Da nismo dobili 200.000 evra od Telekoma. Ali, on je pomagao i drugima, pa i Radniku.

Međusobni skor

SA SURDULIČANIMA

Dinamo – Radnik 0:3

Radnik – Dinamo 1:1

Radnik – Dinamo 2:0

SA NIŠLIJAMA

Dinamo – Radnički (N) 2:0

Dinamo – Radnički (N) 0:4

DK FSS: Reagovaćemo

– Kao u slučaju svake druge dobijene prijave reagovaćemo u odnosu na njenu sadržinu, na način propisan našim aktima. Nebitno je šta sam ja kao običan gledalac video ili pročitao. Toliko o najavi gospodina Tončeva, a što se tiče navoda gospodina Antića njima bi trebalo da se bave takmičarski i sudijski organi. Ako bude elemenata, i državni – kratko nam je objasnio predsednik Disciplinske komisije FSS Žarko Stevanović, uz podsećanje da je „ugovaranje rezultata krivično delo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari