Vembanjama uradio nešto što nije nijedan ruki posle Admirala, učinak o kome sanjaju NBA tinejdžeri 1EPA-EFE/ADAM DAVIS

Francuski košarkaš pokazao zašto će, gotovo izvesno, biti proglašen za rukija godine u NBA ligi.

San Antonio u svojim redovima ima najtalentovanijeg košarkaša današnjice i na njemu namerava da gradi svoju budućnost u NBA ligi.

Istina je da će ovu sezonu završiti već u aprilu kao jedan od najlošijih timova u Zapadnoj konferenciji (trenutno poslednji na Zapadu sa skorom 11-43) ali će sigurno biti ponosan na izdanja svog rukija, prošlosezonskog prvog pika na draftu.

Sparsi su se prošetali Torontom (99:122) u poslednem meču kluba iz Teksasa, a prisutni su imali čast i privilegiju da prisustvuju istorijskom učinku Viktora Vembanjame.

Ono što je reprezentativac Francuske uradio viđa se samo u igranim filmovima i postojalo je pre njega u izvedbi Dejvida Robinsona, poznatog Admirala koji je krajem 90-ih prošlog veka dominirao NBA ligom kao centar Sparsa.

Vembanjama je u Torontu ostvario prvi tripl-dabl u kratkoj NBA karijeri i to tako što je na 27 poena i 13 skokova dodao impresivnih 10 rampi.

Pre njega, poslednji ruki koji je uradio nešto slično bio je takođe košarkaš San Antonija.

Pomenuti Dejvid Robinson je 1990. imao tripl-dabl sa 10 rampi, a Vembanjama je noćas postao tek četvrti ruki u istoriji NBA lige koji je u rubrikama sa dvocifrenim učinkom popunio onu namenjenu za rampe.

Greg Popović, šef struke Sparsa, odlično pamti izdanja čuvenog Admirala, koji je klubu iz Teksasa omogućio osvajanje prve NBA titule. Iako nije želeo da ih upoređuje, ponovio je da je Vembanjama autentičan i svestran košarkaš koji je tek u 20. godini života.

– On je svestran, talentovan igrač sa izvrsnim osećajem za igru, od dodavanja i donošenja odluka do rampi.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari