Venecija kao prvi izazov 1Foto: KK Cibona, Željko Baksaj

Zacrtali su u Partizanu ove sezone da naredna, takmičarska 2020/21 bude njihova povratnička u Evroligu.

Crno-beli će imati dva puta ka tom cilju: potencijalno osvajanje ABA lige (što neće biti garancija), odnosno plasman u finale Evrokupa. I sam predsednik Ostoja Mijailović javno je istakao da od izabranika Andree Trinkijerija očekuje igranje u finalu ABA lige i Evrokupa. Na osnovu priloženog u Superkupu ABA lige, koji su u nedelju završili podizanjem pehara, košarkaši Partizana punopravno će konkurisati u ABA ligi za osvajanje trofeja, dok bi u Evrokupu mogli da budu vrlo prijatno iznenađenje.

Samo dva dana nakon osvajanja pehara u Superligi, crno-beli će večeras startovati u pomenutom Evrokupu, gostujući Veneciji (20.00).

– Imamo jako tešku grupu, možda najtežu, što znači da će svaka utakmica biti važna. Ipak, bolje je imati tešku grupu kada četiri ekipe idu u drugu rundu, nego kada idu samo dve. Imamo dosta novih igrača, dosta njih nikada nije igralo Evrokup. Venecija ima jako dug roster, prvaci su Italije, iskusni, skupa su pet godina i biće zanimljivo – poručio je Andrea Trinkijeri, odlično upoznat sa košarkaškim prilikama u Italiji.

Osvajanjem četvrte titule u istoriji kluba prošle sezone Venecija je napravila veliko iznenađenje. U svojoj hali „Đuzepe Taljerikio“ koja podseća na nešto veći balon za fudbal, zapravo su i izgradili put do druge titule u poslednje tri godine (izgubili samo dve utakmice u plej-ofu). Valter di Rafaele stručnjak je koji je u Veneciji uveo košarkašku renesansu. Rodom iz Livorna, čak pet godina radio je kao asistent u stručnom štabu, pre nego što je 2016. preuzeo mesto šefa struke.

Kontinuitet, tako atipičan za italijanske klubove, vrlo je bitan faktor u postizanju odličnih rezultata. Po tim notama, Venecija je zadržala nukleus tima pojačavši ga četvoricom iskusnih košarkaša: DŽeremijem Čapelom, Ikeom Udanohom, Frančeskom Pelegrinom i Arijelom Filojiem. Dočekaće Partizan u nešto lošijem raspoloženju posle poraza u Bolonji od Fortituda (povratnik u Seriju A) u drugom kolu domaćeg prvenstva. Inače, od poznatijih igrača za Veneciju nastupaju: Bruno Ćerela, Gašper Vidmar, Ostin Dej i Majkl Bramos.

Jaramaz predvodi debitante

Izuzetno dobar meč u finalu Superkupa. Partizan je preslišao Cedevitu Olimpiju (99:77), a bek crno-belih završio je utakmicu kao najefikasniji sa 20 poena. Ponikao u Partizanu, nerezonski precrtan, zbog čega se dokazivao u Megi, Jaramaz tek u 24. godini života dobija priliku da bude „predvodnik“ debitanata u crno-belom dresu u jednom kvalitetnom međunarodnom takmičenju poput Evrokupa.

„Pre svega mislim da imamo jaku grupu i da će konkurencija biti dobra. Uzimajući u obzir da ja prvi put igram u ovom takmičenju, ne mogu da definišem svoja očekivanja dok utakmice ne krenu. U svakom slučaju mislim da imamo kapacitet i potencijal da odigramo veoma dobro. Prvi protivnik je Venecija, šampion Italije i mislim da će biti veoma neizvesno, ali da možemo do pobede“, poručio je Jaramaz.

Raspored utakmica

Grupa B

Ritas – Lokomotiva 18.00

Venecija – Partizan 20.00

sreda

Tofaš – Limož 19.00

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari