Venus Vilijams igraće na Vimbldonu u 44. godini života 1Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Pet puta je bila najbolja na Vimbldonu i uprkos tome što je u 44. godini života, Venus Vilijams nastupiće i ove sezone na najvećem tenskom turniru na svetu.

Amerikanka već duži niz godina nije među najboljim teniserkama na svetu, ali je svakako jedna od boljih koje su se ikada bavile ovim sportom.

Starije od sastara Vilijams sedam puta je osvajala grend slem turnire.

Tokom sjajne karijere, najviše je volela da nastupa na Vimbldonu. Ovosezonsko, biće joj čak 24. učešće na najvećem turniru na travnatoj podlozi.

Zbog svega što je uradila u svetu tenisa, Venus Vilijams dobila je specijalnu pozivnicu da ove sezone učestvuje na najvećem teniskom turniru.

Starija od sestara Vilijams je prvi Vimbldon osvojila davne 2000. godine, a od tada je pehar u All-England klubu podizala još 2001, 2005, 2007. i 2008. godine.

Dve titule osvojila je i na US Openu (2000. i 2001.) dok je na Rolan Garosu najdalje dobacila do finala 2002. Poslednje grend slem finale igrala je 2017. godine u Australiji gde se borila za pehar i 2003.

Interesantno, čak devet grend slem finala igrale su sestre Vilijams jedna protiv druge, a Serena je pobeđivala Venus u sedam navrata.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari