Veselin Vujović promovisan kao trener Železničara iz Niša 1Foto: Starspsort

Bivši reprezentativac Jugoslavije i selektor Srbije i Crne Gore, Makedonije i Slovenije, Veselin Vujović i zvanično je novi trener Železničara iz Niša. Posle tolikih godina u vrhunskom rukometu na jučerašnjem zvaničnom predstavljanju u klubu nije krio da ima tremu.

„Moje emocije su se poklopile sa emocijama ljudi koje vode klub. Okidač je bilo to kada sam na utakmici sa Vojvodinom video sa koliko emocija su predsednik kluba i gradonačelnik pratili sve to“, rekao je Vujović.

On je naglasio da je cilj u narednoj sezoni osvajanje prvenstva Srbije, ali i Seha lige, gde će se susresti s vrhunskim evropskim klubovima.

„Radnik na naplatnoj rampi mi je, kada me je video, rekao da je ovo veliki dan za Niš. Ispravio sam ga i rekao da je ovo valjda dan veliki za niški sport, a on je rekao ‘Ne, za Niš’. Doček u gradu i klubu je neverovatan“, rekao je Vujović.

On nije hteo da obećava brda i doline, po njegovom shvatanju u pitanu je dugoročni projekat koji treba velikim slovima da upiše Niš na rukometnu kartu Evrope.

„Železničar ima sjajne momke koji su prikazali u prošloj sezoni odličnu igru. Verujem da mogu mnogo više i bolje. Nadam se da niko neće odustati kada im budem podelio zadatke“, rekao je Vujović i dodao da će ekipa krenuti na Zlatibor na pripreme 20. ili 23. jula, a nakon toga će imati nekoliko jakih provera, između ostalih i na međunarodnom turniru u Strugi.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obećao je maksimalnu podršku grada Železničaru u daljem takmičenju i podsetio da je grad uložio u Železničar 28 miliona dinara, a da su igrači i rukovodstvo kluba opravdali ulaganja i ostvarili sve zacrtane ciljeve.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari