Vestbruk srušio nade Jokiću 1

Posle mnogo neizvesnosti i različitih kalkulacija Denver Nagetsi definitivno neće ove godine igrati u plej-ofu NBA lige.

Tim Nikole Jokića izgubio je sve šanse za doigravanje, pošto je poražen od Oklahome (106:105) u utakmici koju je obeležio 42. tripl-dabl Rasela Vestbruka, kojim je plej Oklahome oborio rekord Oskara Robertsona iz 1962. godine. Srpski reprezentativac postigao je ukupno 23 poena, uz šest skokova i tri asistencije, ali je i promašio trojku na minut pre kraja utakmice, na šta je Vestbruk odgovorio pogotkom za tri što je postavilo konačan rezultat na semaforu.

Nagetsi su sredinom poslednje četvrtine bili nadomak pobede stvarajući prednost od 14 poena. Međutim razlika se brzo istopila posle nekoliko promašaja tima iz Kolorada, koje je Oklahoma kažnjavala trojkama. Prelomni trenutak neizvesne završnice bio je nameran faul sviran Jokiću posle duela sa Vestbrukom, koji je bio precizan sa linije za slobodna bacanja, smanjujući zaostatak svog tima na 103:98, dva minuta pre kraja. Tehnička greška dodatno je dekoncentrisala srpskog reprezentativca, pa je do kraja meča promašio još nekoliko šuteva koji su mogli završnicu da odvedu u drugom pravcu. Jokić je nakon utakmice objasnio da se nijednog trenutka nije raspravljao sa sudijama odnosno da ne shvata čime je zaslužio tehničku, a i trener Majkl Meloun ga je podržao.

– Pitao sam ga: „Zašto“. On mi je rekao: „Neću da pričam s tobom“. Rekao sam: „OK“ i odmakao se jer je Vestbruk izvodio slobodno, a ja sam dobio tehničku. Ako je tehnička zbog „OK“, onda u redu – kazao je Jokić.

Na drugoj strani trener Meloun kazao je da je odluka sudija bila „nategnuta“.

– Keni Mauer (sudija) je rekao da su mu rekli da se odmakne, a on nije. Takvo sam objašnjenje dobio. Mislim da je to bila „nategnuta“ odluka na dva minuta pre kraja, kada je utakmica i dalje bila neizvesna. Nije se ništa bunio, nije psovao, nije uradio ništa strašno. Igrač mora znati da je zaslužio tehničku – istakao je  Meloun.

Među Nagetsima najefikasniji je bio Danilo Galinari sa 34 poena, uz deset skokova, dok je  u timu Oklahome još jedno veče za pamćenje imao Rasel Vestbruka,  sa 50 poena, 16 sokova i deset asistencija.

Marjanovićev dabl-dabl

Boban Marjanović ponovo je pokazao kako na pravi način može da iskoristi veću minutažu. Srpski košarkaš zabeležio je drugi uzastopni dabl-dabl, pošto je u pobedi Detroita nad Mamfisom (103:90) imao 14 poena, deset skokova i jednu ukradenu loptu za 23 minuta igre. Marjanović je tako pored Redžija Buloka bio najefikasniji u svom timu, dok je u timu Grizlisa, za koji nisu igrale najveće zvezde, najbolji bio Majkl Konli sa 15 poena.

Rezultati

Grizlis – Pistons 90:103

Sans – Meveriks 124:111

Kings – Rokits 128:135

Lejkers – Timbervulvs 110:109

Nagets – Tander 105:106

Hoks – Kavalirs 126:125 pp

Niks – Reptors 97:110

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari