Nakon uvodnog kola prolećnog dela tamičenja Meridijan Superlige, na adresu FS Srbije stigle su dve primedbe. Predstavnici ekipe Voždovca, koja je u subotu u Novom Sadu poražena u duelu sa Vojvodinom (1:0), uputili su primedbu na suđenje pomoćnog arbitra Stojanovića, a primedbu na arbirtažu imali su i predstavnici apatinske Mladosti, koji su izrazili generalno nezadovoljstvo zbog suđenja u meču koji je njihov tim odigrao protiv ekipe Partizana(1:0).

Nakon uvodnog kola prolećnog dela tamičenja Meridijan Superlige, na adresu FS Srbije stigle su dve primedbe. Predstavnici ekipe Voždovca, koja je u subotu u Novom Sadu poražena u duelu sa Vojvodinom (1:0), uputili su primedbu na suđenje pomoćnog arbitra Stojanovića, a primedbu na arbirtažu imali su i predstavnici apatinske Mladosti, koji su izrazili generalno nezadovoljstvo zbog suđenja u meču koji je njihov tim odigrao protiv ekipe Partizana(1:0). Kasete sa ovih mečeva, kao i sa drugih duela, analiziraće Sudijski odbor na čelu sa predsednikom Bogoljubom Stepanovićem, a odgovor na pomenute primedbe biće poznat narednih dana.
Zajednica klubova Meridijan Superlige upoznata je sa sadržinom upozoravajućeg pisma apatinske Mladosti, koje je u nedelju razmatrano na sastanku Upravnog odbora Zajednice. Suočeni sa problemima sa dugogodišnjim sponzorom, Apatinskom pivarom, ali i suđenjem, Apatinci su nagovestili mogućnost istupanja iz takmičenja Meridijan Superlige. Klub smatra da je dalje takmičenje pod ovakvim uslovima (finansijska neizvesnost i loš tretman kod sudija koji dele pravdu na mečevima Mladosti) nemoguće i apeluju na Zajednicu i FS Srbije da pomognu u rešavanju ovih problema.
Gen-sek Zajednice Miodrag Žuća Janković rekao je juče da će Zajednica kontaktirati sa sponzorom i lokalnom samoupravom u Apatinu i pokušati da pomogne u razrešenju problema koji Apatinci trenutno imaju. Janković je takođe istakao da je problem sudijskog učinka već razmatran i da će nakon naknadnih analiza Sudijski odbor svakako reagovati. Rukovodstvo Mladosti je istovremeno upozoreno i na moguće posledice njihove odluke da istupe iz takmičenja. U slučaju da se Apatinci i definitivno odluče na ovakav potez, Mladost bi mogla biti „preseljena“ u dva ranga niži stepen takmičenje (možda čak i u najniži stepen takmičenja), a verovatno bi bili kažnjeni i oduzimanjem 9 bodova pred start nove sezone. Mladost bi svakako bila kažnjena i finansijski, a u zavisnosti od trenutka istupanja, moguće je da bi njihovu odluku pratilo i oduzimanje do sada osvojenih bodova i registracija dosadašnjih mečeva u korist protivnika, službenim rezultatom – 3:0 u korist rivala.
Sudijski odbor Zajednice Superligaša reagovaće na izjavu fudbalera Crvene zvezde Ognjena Koromana, koji je u nedelju, po zavšetku duela između Bežanije i Crvene zvezde, žestoko kritikovao suđenje na ovom meču. Protiv Koromana će biti podneta prijava, a s obzirom na to da na adresu Zajednice nije stigla zvanična primedba na suđenje od strane Crvene zvezde, predstavnici Zajednice smatraju da igrač sam nema pravo javno da komenariše suđenje. U Zajednici klubova MSL naglasili su da izuzetno poštuju srpskog reprezentativca i samim tim smatraju da ovakav potez ne ide u prilog igraču njegovih kvaliteta i iskustva.
Žreb četvrtfinala Lav Kupa Srbije obaviće se u Šapcu u četvrtak, 22. februara, sa početkom u 12. časova. Osam učesnika ove runde, koja je na programu 14. marta, biće svrstano u dva šešira. U prvom će biti Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina i Banat, dok se u drugom nalaze Bežanija, Čukarički, Radnički iz Pirota i apatinska Mladost.
Dva srpska arbitra Milenko Vukadinović i Dejan Filipović nastupiće narednog meseca na međunarodnoj sceni.Vukadinović i Filipović će u svojstvu glavnih sudija deliti pravdu na mečevima zavšnih kvalifikacija EP-a za igrače do 17 godina. Milenko Vukadinović će u periodu od 20. do 25. marta biti angažovan na mečevima koji će u okviru grupe 4 biti odigrani u Turskoj, dok Filipović putuje u Italiju, gde će se igrati mečevi u okviru grupe 2.Fudbalski savez Srbije će za pomenute mečeve naknadno delegirati i po jednog pomoćnika Vukadinoviću i Filipoviću.
Žreb kvalifikacionih grupa za Mondijal 2010.godine, koji će biti održan u Južnoafričkoj Republici, održaće se 23. novembra 2007. u Durbanu. Pravo učešća na mondijalsku završnicu izboriće 32 reprezentacije, a po novoj raspodeli FIFA, Evropu će na najvećoj svetskoj smotri fudbala predstavljati 13 nacionalnih selekcija. Pored evropskih predstavnika i domaćina, plasman na Mondijal će izboriti i četiri azijska predstavnika, pet afričkih, četiri južnoamerička i tri tima iz zone Konkakaf. Preostala dva mesta pripašće pobedniku baraž meča koje će odigrati petoplasirani tim iz Azije i pobednik kvalifikacija u zoni Okeanije, kao i pobedniku duela između četvrtoplasirane ekipa iz Konkakafa i petog tima iz južnoameričkih kvalifikacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari