(VIDEO) Orlovima lisabonski derbi: Pozni preokret Benfike kakav je postigla još samo sa četvoricom iz Srbije u timu 1Foto: EPA-EFE/TIAGO PETINGA

U 179. lisabonskom derbiju u portugalskom fudbalskom prvenstvu Sportingu je izmigoljio i bod na Benfikinom stadionu.

Lavovi su vodili golom svog najboljeg strelca Viktora Đekereša, Šveđanina mađarskog porekla, koji je gostima doneo radost uoči samog odlaska na poluvreme.

 

Sporting je u ranom delu nastavka utakmice ostao s igračem manje. Benfika je brojčanu prednost iskoristila da još žešće navaljuje. Njen gradski rival je odolevao i kad je istekao 90. minut.

Na izmaku snage prvi put je poklekao u četvrtom minutu nadoknade vremena. Gol je postigao Žoao Neves. Orlovi su dobili krila. Sudija je nadoknađivao šest minuta i bilo je još vremena za potpuni preokret. Tek što je počeo i sedmi minut nadoknade, Danac Kasper Tengstet, koji je ušao kao rezerva, našao se na pravom mestu na resku loptu s leve strane.

 

 

Koliko su slatke takve pobede u gradskim derbijima, makar se preokret desio i ranije, svedoči i stoti ligaški okršaj Crvene zvezde i Partizana 6. maja 1995, kad su crno-beli prvi poveli, a crveno-beli su priredili nezaboravnu radost svojim navijačima.

U Benfikinoj istoriji upisana je još samo jedna pobeda kad je protivnik imao vođstvo s 1:0 i u 90. minutu. Bilo je to pre deset godina, 25. avgusta 2013, takođe u prvenstvu i isto na Luzu, ali u utakmici manjeg značaja nego što je naboj derbija prestonice, pogotovo što je bilo tek drugo kolo.

Žil Visente je bio protivnik koji umalo da odnese ceo plen kući. Benfika je poravnala u drugom minutu nadoknade preko Lazara Markovića na dodavanje Miralema Sulejmanija. Samo minut kasnije Filip Đurićić je asistirao Brazilcu Limi za pobedonosni pogodak.

Sva ta tri srpska igrača su dobili šansu od trenera Žorgea Žezusa u drugom poluvremenu, a Nemanja Matić je u igri bio sve vreme.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari